Яценюк хоче справу на Клюєва за побиття журналістів

Арсеній Яценюк наполягає на розслідування причетності секретаря Ради нацбезпеки й оборони Андрія Клюєва до організації провокацій, що відбулися 18 травня.

Про це лідер фракції “Батьківщина” заявив по завершенні засідання у справі про побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя 18 травня.

“За моєю інформацією, до організації цієї акції має персональне відношення секретар РНБО Андрій Клюєв”, – заявив Яценюк.

“Зрозуміло, що без міністра внутрішніх справ і правоохоронної системи побиття журналістів не могло відбутися, а ці (“спортсмени” з Білої Церкви) – є лише виконавцями… не тільки у справі про побиття журналістів, але й захоплення квартири київської вчительки Москаленко”, – сказав він.

“Це організоване злочинне угруповання, і ми повинні тепер побачити рішення суду”, – наголосив Яценюк.

Він також переконаний, що рішення має бути винесене до саміту у Вільнюсі.

Яценюк також припустив, що засідання суду спеціально перенесли на 6 серпня.

“Як ви пам’ятаєте, саме 5 серпня було арештовано Юлію Тимошенко, у сезон найнижчої політичної активності… І сьогодні вони спеціально не привели захисника, щоб відтягнути розгляд справи”, – сказав опозиціонер.

“Я думаю, перенесення цього суду пов’язано тільки з одним: щоб була найнижча політична активність – і винести м’яке покарання особам, які били людей під прикриття міліції і влади”, – заявив Яценюк.

Українська правда