Більшість Київради просить ВР призначити вибори на 2015 рік – опозиція

2ed426ca90a8be9256931796b978160921354a85КИЇВ. 19 серпня. УНН. Прес-служба ВО “Батьківщина” розповсюдила повідомлення про те, що “нелегітимна більшість Київради проголосувала за звернення Київради до ВРУ щодо призначення виборів у Києві“, повідомляє УНН.

Як йдеться у повідомлені, за відповідне питання віддали свої голоси 79 депутатів.

“У цьому зверненні Київрада дійсно просить Парламент призначити вибори Київради терміново, але призначити їх на 2015 рік”, – повідомила голова фракції “БЮТ-Батьківщина” у Київраді Тетяна Меліхова.

“Суть звернення зводиться до того, що насправді провладна більшість міської ради розуміє наміри влади із затягування часу проведення виборів у Києві. Що вона цілком і повністю підтримує замовне рішення Конституційного суду, який постановив, що кияни не матимуть змоги обрати собі мера та депутатів Київради ще 2,5 роки. Та оскільки деякі політичні сили такий розклад не влаштовує і народ обурюється та вимагає виборів, то Київрада змушена для формальності звернутися до ВРУ, щоб та призначила вибори, які на думку київської влади, все ж, мають відбутися 2015 року. Ось про що йдеться у цьому брехливому зверненні, якщо коротко”, – цитує прес-служба слова депутата.

“Це звернення носить піар-характер. Влада нібито виконує волю народу, але насправді воно є нічим іншим, як окозамилюванням киян, щоб продовжити повноваження Київради до 7,5 років замість 5 законних. А також ще одним приводом для проведення сесії Київради, діяльність якої є нелегітимною”, – додала Т.Меліхова.

Нагадаємо, на засіданні Київради планувалось винести на порядок денний питання про внесення змін до бюджету столиці на 2013 рік. Крім цього київська влада перегляне програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2013 рік.

Секретар Київради Г.Герега перед початком засідання Київради наголосила, що, на її думку, Київрада діє у правовому полі.

Раніше, 9 серпня поточного року, Окружний адміністративний суд Києва визнав повноважною Київську міську раду та дозволив скликати її засідання. Таким чином суд задовольнив позов депутата Київради Юрія Дмитрука.

Згодом повідомлялось, що журналістів не пускають до приміщення Київради.

Повідомлялось, раніше працівники міліції заблокували біля правого боку будівлі КМДА депутатів від опозиції, зокрема, А.Яценюка, М.Мартиненко та Л.Ємця тощо. Однак вони намагалися прорватися до центрального входу в будівлю, однак потім вирішили відкрити вікно у будівлю зовні. Після цього декілька депутатів потрапили через нього у будівлю КМДА.

Працівники міліції, які стоять живим ланцюгом біля будівлі Київради, зробили невеликий коридор, після цього А. Яценюк, Б. Тарасюк, А. Іллєнко, М. Мартиненко та інші нардепи самостійно через вікно вийшли на вулицю з будівлі Київради. У прес-службі МВС повідомили, що під час того, як опозиційні депутати намагалися прорватися до зали засідань Київради, постраждав один міліціонер, якому розірвали одяг.

Менше, чим за півгодини після початку засідання, секретар Київради Галина Герега закрила пленарне засідання сесії Київради.

Джерело: УНН

1 Comment

  1. “Секретар Київради Галина Герега заявила..” – особа, що видає себе за секретаря Київради, з недійсним документом, не повинна бути пропущена через прохідну, співробітниками МВС. Термін її повноважень збіг 02 червня 2013 р. Ті повноваження може продовжити лише виборець на виборах , а не колядник Зварич !!! Поліцай з недійсним документом – визнається оборотнем. Водій з недійсним посвідченням – залишає машину.

Comments are closed.