Ділок жирує. Міліція кришує?..

Оці симпатичні хлоп’ята з Нововолинська вже незабаром можуть опинитись на вулиці, як бомжі. Без даху над головою!

Ділок, який нібито приятелював із їхнім дідусем і дав йому під заставу житла кошти на лікування онука, зухвало видурив у родини Лук’яненків трикімнатну квартиру.

Під час виснажливої судової тяганини 60-річний Микола Лук’яненко помер. Малюки лишились із мамою й бабусею. Усі хворіють. У 3-річного Микити особливо важкий діагноз.

Кілька років поспіль і Лук’яненки, й дюжина інших ошуканих родин зверталися до міліції та прокуратури з заявами про кредитно-квартирне шахрайство, вимагання, погрози з боку Вована Мудляна (прізвище змінено), як називають ділка в Нововолинську.

Одну багатодітну маму Вован вивозив на кладовище – щоб копала сама собі могилу. А маму оцих малюків його поплічники брутально побили.

Тільки зараз, завдяки низці викривальних публікацій на сайті «Проновік», у волинських ЗМІ, бюрократична машина зарипіла і трохи зрушила з місця. У прокуратурі й міськвиконкомі нарешті згадали про права дітей, навіть обстоювати взялися… Та поки що – безрезультатно.

Судовиконавці мали виселити Лук’яненків на початку липня. Відклали. Призначили виселення на 29 серпня.

Мама та бабуся Микити й Давида благають Нововолинський міський суд відтермінувати виконання негуманного рішення. Засідання відбудеться 30 серпня. Виконавчу службу це не обходить.

Мама Юля потрапила у важкому стані до лікарні. Бабуся тягне зараз на собі весь віз проблем – і сама заледве тримається на ногах.

Нововолинський голова Віктор Сапожников, до якого неодноразово зверталась Людмила Михайлівна Лук’яненко, привселюдно заявив на нараді у червні, що треба покласти край квартирно-кредитним оборудкам шахраїв.

Та поки що рулить Мудлян. Список ошуканих ним людей довжелезний.

Є й жертви. Той згорів живцем, зачинений на кілька діб у Мудляновому підвалі. Ті передчасно померли, не домігшися справедливості у прокуратурі, міліції та судах.

У ділка, з його ж слів у суді, аж 6 чи 7 власних помешкань (точно не пам’ятає!). А також купа іншої нерухомості, яку забрав самочинно чи відсудив у своїх «боржників». Точніше – у нещасних людей, які потрапили в його кредитну пастку.

А ще у Мудляна дуже міцний «дах». Схоже, кришують махінатора доблесні правоохоронці. І не за спасибі…

Саме тому хворих дітей у Нововолинську виселяють у нікуди – разом із мамою, бабусею і котом Буржуєм.

Соромно, панове судді, прокурори, міліціонери і держвиконавці! Соромно, чиновники й депутати Нововолинської міськради! Крутелик уже збився з ліку, скільки в нього квартир. А ви допустили, щоб він забрав домівку ще й у цих дітлахів.

Стоїть осторонь дитячої біди й Волинська облдержадміністрація. Заступник голови ОДА, голова координаційної ради з захисту прав дітей Олександр Курилюк запевняв Людмилу Лук’яненко, що триматиме ситуацію під контролем. Може, й тримає. Однак ситуація перемістилася під паркан…

Цьогоріч Давид має уперше піти до школи. Уже й портфелик зібрав, уже й дні полічив, що лишились до 1 вересня.

А мама й бабуся з жахом лічать дні, що залишились до приходу виконавчої служби.

Наталя Камишникова
Волинь

3

2

 

Детальніше про зухвалу бездіяльність нововолинської міліції можна прочитати тут:
http://pronovik.info/news/1639/novi-fakty-pro-kvartyrnu-mafiyu

http://pronovik.info/news/1585/sensatsiji-pid-chas-sudovoji-apelyatsiji

http://pronovik.info/news/1553/kryvosuddya-imyam-ukrajiny

http://pronovik.info/news/1511/vyklyk-kvartyrnij-mafiji-kynuv-mer

 

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair