“Дєньґі ваши, станут наши!”, або “нєнавязчівий сєрвіс” (с)

Банки почали примусово міняти валютні перекази з-за кордону на гривні

За новими правилами, які набрали чинності, всі перекази з-за кордону в Україну будуть в обов’язковому порядку конвертуватись у гривні. Про це йдеться в постанові Нацбанку України №208.

bezopas«При здійсненні обов’язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України надходжень з-за меж України в іноземній валюті на користь фізичних осіб (резидентів і нерезидентів), у випадках, передбачених нормативно-правовими актами Національного банку України щодо порядку виплати переказів з-за кордону фізичним особам, уповноважений банк здійснює зарахування гривневого еквівалента від продажу таких надходжень на поточний рахунок фізичної особи у гривнях, відкритий в уповноваженому банку, який здійснив продаж іноземної валюти», – йдеться в тексті документа.У разі, якщо у клієнта відкритий рахунок в іноземній валюті, банк повинен буде відкрити йому гривневий рахунок. Договір про банківський рахунок буде укладатись при першому зверненні людини банківську установу.

Постанова набрала чинності в суботу, 3 серпня.

Як повідомляв НБН, Міністерство доходів і зборів в 2013 році має намір посилити контроль над сплатою податку з зарубіжних переказів

* * *
Майдан-ІНФОРМ: Фактично, МінҐопСтоп увів ще один податок та подбав, аби банки не мали браку клієнтів. Пакращєння!

1 Comment

  1. Це вже гірше, ніж за совєтів. Яким право вони дозволяються собі це нахабство?Банда зарилася ! Банду ГЕТЬ!

Comments are closed.