Кривосуддя вбиває, а Тернопільська міськрада забороняє мирні збори

До ішемічного інсульту Віталія Сороколіта призвела несправедливість, з якою до нього поставилася “правоохоронна” система на рідній Тернопільщині. Тернопільські активісти Вільної профспілки підприємців повідомляють, що 7 серпня, після доставлення Віталія до суду з КПЗ, його було госпіталізовано з таким діагнозом. Про раптовий арешт Віталія повідомлялося вчора.

Наразі під Тернопільською обласною прокуратурою триває безстрокова акція – пікетування підприємцями цієї установи з вимогою припинити “кришування” злочинів. Акцію ініційовано дружиною Віталія Любов’ю Сороколіт та Галиною Пантюхіною, яка скаржиться, що правоохоронці вже кілька років намагаються відмовити їй у розслідуванні справи про пограбування, здійснене працівниками ПП “Кромвель”, за яким “стоять” впливові люди.

DSC_0611

DSC_0609

DSC_0608

До того ж, міська рада Тернополя відзначилася вже неоригінальною для України творчістю щодо права громадян на протест. Виконком Міськради написав “відповідь” про те, що він “не прогоджує” подане повідомлення. Ніби на Тернопільську область не поширюється дія Конституції України, за якою заборонити акцію протесту, та й то за певних умов, може тільки суд.

Міліція, що прибула після 18-00 6 серпня на зазначене у повідомленні місце події, замість забезпечення безпеки протестувальників, намагалася затримати Галину та Любов і везти їх до відділку. Проте, після втручання профспілки, громадських активістів та журналістів, міліція дала громадянкам спокій. Акцію продовжено.

На фото – ксерокопія відповіді Міськради на заявку про акцію протесту та власне пікет.

Сороколіту

 

сороколіту2