Посол США розповів про головні пріоритети в роботі і вивчення української

imagesПосол США в Україні Джеффрі Пайєтт щоранку перед від’їздом в Україну починалося з уроку української мови.

 

“Можна багато чого дізнатися про країну, спілкуючись з її людьми за обіднім столом. Я сподіваюся, у мене буде можливість зустрічатися і спілкуватися з моїми новими українськими друзями у неформальній обстановці – саме для цього кожен мій ранок у Вашингтоні протягом якогось часу перед від’їздом в Київ починався з уроку української”, – сказав він.

 

Він заявив, що збирається продовжувати вивчення мови в посольстві.

 

“Так що, думаю, зможу в своєму наступному відеозверненні побільше сказати по-українськи, відповідаючи на питання, які я всіх закликаю задавати на сторіночці посольства в “Фейсбуці”, – сказав посол.

 

Він також сказав, що його головний пріоритет – “підтримати європейський вибір українського народу”.

 

“Цьому питанню я планую зараз приділити особливу увагу – аж до початку Вільнюського саміту”, – сказав він.

 

“Щодо президентських виборів: вибори 2010 року в загальному вважаються вільними і чесними. Сподіваюся, що Україна зможе повторити це – і президентські вибори 2015 року відповідатимуть таким же високим міжнародним стандартам”, – додав посол.

 

За його словами, посольство США продовжує підтримувати демократію і права людини, економічний розвиток, поліпшення охорони здоров’я та енергетичну незалежність – з тим, щоб Україна знайшла своє майбутнє у вільній і миролюбній Європі.

Українська Правда

1 Comment

  1. Бажаю успіхів Достойному панові послу Джеффрі Пайяту, однак дуже не охоче сприймаю його побажання “повторення” виборів 2015 року. Януковича Україні було досить цих років. Більше ані його не потрібно, ані народ не зможе витримати. Нехай собі щде кудись . За час царювання награбастав досить.На рахунок “чесності та прозорості” виборів 2010 року також дуже сумніваюся, бо коли не хто небудь, а саме Американські спостерігачі показували зафільмовані порушення не думаю, що це були поодинокі випадки. Даруйте, але видавати уявне за дійсне це навіть більше від дипломатичних штук. Розумію, що людина має інше світобачення, бо усвідомлює, що брехнею можна пройти світ, але назад не повернутися. В Україні, на жаль , політичні шахраї так не думають, а тому діють усіма нахабно відкритими методами від підкупу до погроз. За таких обставин про чесність і прозорість навіть не варто заїкатися.

Comments are closed.