Дві третини киян – за асоціацію України з ЄС – опитування

73% мешканців столиці України підтримують підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це свідчать результати опитування, проведеного громадською ініціативою «Євронаступ» спільно з Центром зовнішньополітичних досліджень ОПАД.
При цьому 12% киян підтримують вступ України до Митного союзу та інтеграцію з Росією, 9% вважають, що Україні треба зберегти поточний стан речей, і не зближуватися ані з ЄС, ані з МС. Ще 6% не визначилися зі своєю позицією щодо зовнішньополітичного курсу України.

Варто зазначити, що найбільший відсоток підтримки інтеграції в ЄС у людей, віком до 35 років – 88% від загальної їх кількості. Найменш прихильно до євроінтеграції ставляться пенсіонери – з них 60% підтримали асоціацію з ЄС.

Серед представників різних професій найбільше європейський курс підтримують студенти – 90% від загального числа опитаних представників цієї категорії, далі – приватні підприємці – 81% та офісні працівники – 78%.

Опитування проводилося з 19 по 23 серпня, було опитано 900 мешканців м. Києва віком від 18 років методом особистого формалізованого інтерв’ю згідно з опитувальником. Статистична похибка становить не більше 3%.

http://opad.org.ua/index.php?newsid=3567
Дві третини киян – за асоціацію України з ЄС – опитування

 

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair