“Двом господарам не можна служити!”

euВлада має дати відсіч тиску Москви

 

Чергове геополітичне протистояння між Російською Федерацією і Україною є не лише випробуванням для українського народу, але й тестом на міцність для Президента Віктора Януковича  та уряду України та їхню принциповість.

Доречно поставити питання до українських можновладців: яку країну ви залишите після себе? З чим підете? Яку пам’ять по собі лишите?

Кожна влада має виступати в першу чергу з позиції державотворення, бо саме державотворення є її основним обов’язком. Влада має створити найкращі умови розвитку держави – як зсередини, так і ззовні.

На зовнішньополітичній арені, де влада все таки задекларувала європейський вибір, точаться негаразди, викликані бажанням Москви повернути нас до сфери своїх геополітичних інтересів. Здійснюється брутальний тиск, цинічний шантаж і залякування української владної верхівки, українського бізнесу, української громади.

Росія лукаво говорить про партнерство, але в міжнародній практиці партнер не може виступати агресором, як то робить Російська Федерація. Кремль досі не готовий визнати Україну ані партнером, ані самостійним суб’єктом міжнародних відносин.

Українська влада це повинна розуміти.

 

Ми неодноразово наголошували, що Росія в своєму шантажуванні України та експансивній політиці не числиться з міжнародними угодами, добросусідськими відносинами та правами людини і нації. Весь той час, який залишився до підписання угоди про асоціацію з ЄС, Росія діятиме ще більш брутально і нахабно. Путін та його команда вже розпочинають нову кампанію з дискредитації нашої держави та її політичної еліти.

 

В світлі цього влада і опозиція повинні рішуче засудити дії Кремля під проводом Путіна і недвозначно заявити, що Україна не піддасться на брутальний тиск і, ставлячи на перше місце власні національні інтереси, буде їх обороняти, будуючи власний – український світ.

 

Держава нарешті має дати чітку відповідь – з ким буде Україна, куди рухатиметься і наскільки вона буде послідовною в цьому русі. Намагання Москви затягнути Україну до своєї орбіти – безрезультатні! Загравання з Росією неможливі за нинішніх умов – як двом господарам служити не можна, так не можна запевняти, що Україна іде європейським шляхом розвитку, але при цьому може приєднуватися до окремих угод в рамках Митного союзу.

 

Організація Українських Націоналістів (бандерівців) закликає владу засудити політику Кремля і дати чітку відповідь суспільству, наскільки послідовним є європейський курс нашої держави, закликає українських політиків діяти спільно, доки не буде підписана угода про асоціацію з ЄС, а не вести подвійні ігри, зазираючи в 2015, коли мають відбутися вибори президента.

 

Стефан Романів, Голова ОУН(б)

Київ 9-го вересня 2013