Медіа-профспілка вважає, що головному редактору «Новин Донбасу» необхідно надати державну охорону

26 вересня 2013 року. Незалежна медіа-профспілка України висловила своє занепокоєння імітацією розслідування справи, яка пов`язаний з моральною травлею з боку невідомих зловмисників журналістів інтернет-видання «Новини Донбасу» (газета «Донецька правда».

15 вересня журналісти помітили стеження. 17 вересня було відкрито впровадження щодо перешкоджання професійній діяльності прокуратурою. 24 вересня група невідомих намагалась зломати двері в офісі редакції “НД”. Відкрито кримінальне впровадження в той же день. 26 вересня невідомі розмалювали фарбою двері в будинку Мацуки з посланням йому. Відкрито кримінальне впровадження. Мали місце інші подібні дії.

У заяві медіа-профспілки особливо наголошується, що моральний тиск і втручання в приватне життя здійснюється за повного потурання правоохоронних органів Донецької області, адже попри порушені дві карні справи це жодним чином не зупиняє та не стримує зловмисників, засоби яких стають все брутальнішими, відвертішими та цинічнішими.

Нагадуємо, що в українській історії траплялися випадки, коли стеження за журналістом закінчувалося трагічно. Ці випадки стали ганьбою для України, знеславили її в усьому світі.

Вимагаємо від правоохоронних органів негайно взятися до виконання своїх прямих обов’язків: розслідувати, розкрити і попередити злочинні прояви проти журналістів на Донеччині, а також надати головному редактору «Новин Донбасу» Олексію Мацуці державну охорону.

Прес-служба Медіа-профспілки
profpres@ukr.net
http://www.nmpu.org.ua
38-050-310-44-41

556569_10202094285344732_1527873052_n
Цей напис залишили сьогодні вночі
About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair