Микола Рябчук презентує книжку «Попереднє життя» (Київ)

Рябчук-213x300Книгарня «Є» та видавництво «Нора-Друк» запрошують зустрітися з Миколою Рябчуком під час презентації його книжки «Попереднє життя». Зустріч відбудеться в понеділок, 30 вересня. Початок – о 18:30.

До збірки «Попереднє життя» ввійшли есеї відомого українського письменника й публіциста, що друкувалися протягом 2008–2013 років під рубрикою «Колонка» в «Газеті по-українськи».

Про автора:
Микола Рябчук закінчив Львівський політехнічний інститут (1977) за спеціальністю інженер-електромеханік та Літературний інститут ім. Горького в Москві (1988) за спеціальністю філологія.
Працював редактором, завідувачем відділу та заступником головного редактора журналу «Всесвіт», оглядачем відділу культури газети «День», відповідальним редактором часопису «Критика», науковим співробітником Інституту культурної політики та Центру європейських гуманітарних досліджень Національного університету «Києво-Могилянська Академія». У 1994—1996 та 1999 роках перебував на викладацькій та дослідницькій роботах у США. З 1997 року член Асоціації українських письменників. Починаючи з 2006 року, по понеділках пише колонку у «Газеті по-українськи». З 27 серпня 2010 року член Київської незалежної медіа-профспілки.
Опублікував кілька книжок та десятки статей в українських і зарубіжних журналах та наукових збірниках. Поряд з літературними та культурологічними темами активно досліджує проблеми становлення національної ідентичності, формування громадянського суспільства та державонацієтворення.
Перекладає з англійської та польської мов.

Автор книжок:
«Від Малоросії до України: парадокси запізнілого націєтворення»;
«Улюблений пістолет пані Сімпсон: хроніка помаранчевої поразки.»;
«Постколоніальний синдром. Спостереження.»;
«Від «хаосу» до «стабільності»» та ін.

***

Адреса книгарні «Є»:
м. Київ, вул. Лисенка, 3,
ст. м. «Золоті ворота»

Вхід вільний.

Медіапартнер заходу – тижневик «Український тиждень».