Офіційно: У Києві капітан міліції отримав 5 років в’язниці за хабар

indexШевченківський районний суд столиці засудив до 5 років позбавлення волі столичного міліціонера за звинуваченням в одержанні 1,5 тис. доларів США неправомірної вигоди. 

Так, розслідуючи кримінальну справу за фактом крадіжки мобільного телефону, працівник ТВМ Шевченківського райуправління міліції вимагав та одержав вказані кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності киянки, яка підозрювалась у вчиненні цього злочину.

У приміщенні службового кабінету брат дівчини передав капітану міліції 1,5 тис. доларів, які той попросив покласти до його сейфу. Після цього хабарника було затримано правоохоронцями.

За вироком суду міліціонера визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 Крім того, суд позбавив засудженого звання капітана та права обіймати посади в правоохоронних органах і органах влади у найближчі два роки.

 

Прес-служба прокуратури

Шевченківського району міста Києва