Під час обговорення в Європарламенті закликали до політичного бойкоту Олімпіади в Сочі. – відео

Пропонуємо вашій увазі найбільш яскраві виступи з обговорення 11 вересня питання тиску Росії на країни Східного партнерства в Європейському Парламенті. Резолюцію з цього приводу було ухвалено 12 вересня.

Записи (з сайту ЄП) англійською та польською мовами – протестуйте ваші знання європейських мов і спробуйте зрозуміти виступи.

 

MEP Marek Henryk MIGALSKI закликає до політичного бойкоту Олімпіади в Сочі через порушення прав людини Росією. В Польщі вже започатковано рух Olympic Shame.

Представник Польщі. European Conservatives and Reformists Group Poland

Змістовна частина така:

Ми також зобов’язані захищати права людини, зараджуючи двом явищам – тиском на країни Східного партнерства та утисками російського суспільства. Політологія доводить, що якщо якійсь країні дозволяти гноблення власного народу, то рано чи пізно ця країна починає чинити тиск на сусідні країни. Тож моє запитання до пана комісара наступне: Ви сказали до Бацька, що виступаєте проти бойкоту свята хокею в Білорусі. Я не поділяю цієї думки, але в стані її зрозуміти. Чи могли би Ви прийняти до розгляду політичний бойкот, що полягає в неприсутності політиків ЄС на зимовій Олімпіади в Сочі. У Польщі ми почали акцію Olympic Shames, яка не має меті не унеможливлення проведення спортивного заходу, а радше прийняти політичний бойкот цій події.

Переклад: Andrew Zatserkovny

 

MEP Saryusz Wolski, Jacek питає, хто захистить наших східних партнерів, якщо не ми?

Представник Польщі. Group of the European People’s Party (Christian Democrats)

 

MEP Seán KELLY: We have to stand up strongly and firmly to Russia

Представник Ірландії. Group of the European People’s Party (Christian Democrats)

 

Павел Залевський, наш добрий друг, депутат Європейського Парламенту з Польщі питає: Где практичні дії і фінансова допомога ЄС Україні?


Там майже всі висловлювалися в такому ж дусі. Можете послухати все самі
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/plenary/video?date=11-09-2013

 

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair