Президент Європарламенту максимально зацікавлений у підписанні «асоціації» Україна-ЄС

middle_c5bef1d194966e526f75ae87766aec89Президент Європарламенту Мартін Шульц заявляє про тверду підтримку підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною у Вільнюсі в листопаді.

Про це він заявив у середу під час брифінгу у Страсбурзі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я сподіваюся – і твердо підтримую це – на можливе підписання у Вільнюсі угоди. Але це залежить не лише від Євросоюзу, але й від зусиль, які має зробити Київ», – підкреслив Шульц.

Він наголосив, що максимально зацікавлений бачити Україну «якнайближче до Євросоюзу», і відзначив, що Європарламент докладає для цього значних зусиль.

Водночас, за словами Шульца, можливість підписання Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі ЄС з Україною, залежить, зокрема й від спроможності українського керівництва виконати визначені умови. Президент Європарламенту відзначив, зокрема, питання розвитку парламентської демократії в Україні, відстоювання цінностей Євросоюзу, а також прогрес у вирішенні деяких справ. «І це не лише справа Тимошенко, але й інші», – зауважив він.

Шульц також поінформував, що обговорить у середу із уповноваженими Європарламенту політиками Александром Кваснєвським і Петом Коксом результати проведення їхньої спостережної місії в Україні.

Укрінформ