Сьогодні на GogolFest о 19-00 – новий проект гуртів ДахаБраха (ua) & Karbido (pl) Metamorphosis (ch) «Мапа ріки»

Натхненням для створення першого спільного проекту гуртів Карбідо та ДахаБраха «Мапа Ріки» стала географія, топографія й тема води та ріки – амбівалентного символу як творчої, так і деструктивної сили. З одного боку, ріка символізує плодючість, рух та активність; з іншого – перешкоду, а також небезпеку, пов’язану з повінню, заливанням, потопленням. Музичне натхнення цією темою з музичної точки зору базується на зустрічі двох підходів: гурту ДахаБраха, джерела музики якого сягають української автентики та завжди музично шукаючий, деконструктивний та експериментуючий польський гурт Карбідо (основні проекти – аудіо-візульний перфоманс «Столик», музична серія, натхненням для якої стала архітектура Music4Buildings, спільна з Юрієм Андруховичем поетично-музично-мультимедійна трилогія «Самогон-Цинамон-Абсент»).
Продовженням проекту стане запис диску у 2014 році.

Гурт «ДахаБраха» – це багаторічний експеримент у царині космології людської душі. Він ґрунтується на вірі наших предків, теорії хаосу та метафізиці пісенної творчості народів світу. Із цього синтезу і бажання створювати музику не лише усвідомленою, але й одухотвореною, група “ДахаБраха” виокремила свій стиль, з якого власне формується новий епос.

Гурт “Карбідо” – це вільний вибір аванґардних митців, що хочуть займатися музичним, театральним та художнім експериментом. Гурт із Вроцлава засвідчив: все, що дає натхнення – дозволене, хоча щось має більше значення: кримінальний джаз, ідилічні мелодії, відкритість як у народній музиці, енергія контрастів.
Команда Карбідо – і це аж ніяк не точне визначення їхньої музики – із запалом вигадує і перетворює власні загадки. Вони граються із звичками слухача, а в той же час відчиняють двері перед тими, хто допитливо досліджує світ, та завзятими оптимістами, що люблять мчати на повній швидкості по горбистій дорозі.

Гурт Metamorphosis (Метаморфозис) – це віртуозне поєднання класичної інструментальної музики із зарядом енергійного панку. Струнний квартет по-новому використовує акустичні інструменти та електронну обробку, міксуючи контемпорарі, панк-рок, поп та фолк. До складу чесько-австрійського гурту входять: Ян Каван (віолончель), Мартін Алачан (акустична гітара), Крістоф Пайєр (скрипка) і Річард Дойч (електрогітара). Музиканти відомі як творці саунд-треків до знаменитих німих фільмів. Наприклад, класичних кінострічок – «Носферату» (Мурнау, 1921), «Голем» (Вегенер, Бьозе, 1920) та «Екстаз» (Махати, 1993).

Концерт відбудеться за підтримки Польського Інституту в м. Київ та Чеського культурного Центру в м. Київ

Експериментально-механічний завод «ЕМЗ» (вул.. Інженерна 7, м. Видубичі)