«Троянди та виноград»

З 27 вересня – новий випуск глянцевого додатку «Маршрут №1». Читайте про «поєднання раціонального світу зі світом почуттів»

У містечку Берегове, що на Закарпатті, цієї неділі (29 вересня) в 50-те (!) відбудеться традиційний фестиваль «Берег-фест». Його родзинка – свято виноградної лози: молоді дівчата за древньогрецькою традицією чавитимуть в дубових діжках виноград нового врожаю. Ось уже півстоліття «Берег-фест» щороку збирає понад десять тисяч гостей, і в основному всі їдуть подивитись саме на «виноградне дійство». А два тижні тому на іншому кінці України – в Донецьку – пройшов фестиваль ковалів, родзинкою якого стала кована троянда. І там теж – не менше кількох тисяч захоплений відвідувачів. З-поміж усіх кованих шедеврів троянда сподобалась найбільше. 

Образ виноградної лози і троянди досить часто експлуатують у різних іпостасях. Але поєднати їх так, щоб зберегти індивідуальність образу і водночас підкреслити магію їхньої синергії можна за умови його розуміння і нового осмислення. Креативна команда «Дня» взяла на себе таку сміливість — темою нового глянцевого додатку «Дня» під магічною цифрою тринадцять є «Троянди й виноград».

До речі, після невтішного прогнозу синоптиків – «бабиного літа» не буде: вересневі дощі відразу змінять жовтневі заморозки — тема здається ще більш доречною. «Троянди й виноград є втіленням довершеності та гідного закінчення літа», – пише у своїй традиційній редакторській колонці до «Маршруту №1» головний редактор «Дня» Лариса Івшина.

Герої нового випуску «Маршрут №1» – онук українського поета, автора збірки, яка, власне, дала назву тринадцятому глянцевому додатку «Дня» — «Троянди та виноград» — Максима РИЛЬСЬКОГО; селекціонер з Тернополя, який вивів сорт ірисів на честь Ліни Костенко і ще трьом — дав назви її віршів, Ігор ХОРОШ.

Також з нового випуску можна дізнатися про альтернативне використання винограду та троянд у побуті; символом чого є троянда та виноградна лоза для різних народів світу та чому тендітна квітка з шипами на стеблі стала неодмінним атрибутом закоханих романтиків.

До речі, у новому номері «Маршруту №1» представлені свіжі ідеї, які підтримали наші партнери. Це ексклюзив від донецьких друзів – презентація марки Aston Martin Interiors в Києві. На «Смачній карті» і в рубриці «Кулінарний гід» вас частуватимуть нові ресторани Києва, Одеси та Львова. А також постійна рубрика «ТОП 10» подарує віртуальну подорож найкрасивішими місцями України за версією наших тур-партнерів.

«Любити троянди чомусь вважаться дуже банальним, але мені здається, що під цією «затертістю» образу кожен має особисту історію…», – інтригує у врізі до своєї колонки Лариса Івшина. А наприкінці заохочує: «Даруйте один одному виноградну лозу і кущики троянд! Адже це найкраще поєднання раціонального світу зі світом почуттів…». До речі, особиста «трояндова» історія Лариси Івшиної — на третій сторінці тринадцятого  «Маршруту №1».

Чудовий сувенір до Дня туризму купуйте з 27 вересня на сайті газети «День» – www.day.kiev.ua/library , або в місцях продажу преси.

M13_2013-_Страница_01