У Кременчуці суд дозволив приватну телекомпанію “Візит” забрати в комунальну власність

 Автозаводський райсуд міста Кременчука сьогодні, 19 вересня, прийняв рішення, яким скасував реєстрацію приватної телекомпанії “Візит” від 1995 року. Також рішенням суду 100% корпоративних прав приватної телекомпанії віддані комунальній ТРК. І це при тому, що раніше той же суд визнавав рішення міської ради Кременчука та виконкому з цього питання незаконними.

Власники “Візиту” вважають ситуацію спробою рейдерського захоплення приватної телекомпанії з використанням суду.

Суддя Автозаводського райсуду Олена Предоляк сьогодні, 19 вересня, оголосила резолютивну частину рішення у цивільній справі за позовом комунальної телерадіокомпанії (КТРК) до приватної телекомпанії «Візит» та її власників Олександра і Тамари Мельників.
В її рішенні сказано, що позов КТРК задоволено частково, хоча насправді воно фактично може призвести до ліквідації приватної телекомпанії «Візит».

Адже рішення суду скасовано розпорядження тодішнього міського голови Л.Білана від 27 червня 1995 року про реєстрацію приватної телекомпанії «Візит». Суд вирішив внести відповідні зміни до єдиного державного реєстру, а також передав 100% корпоративних прав приватної телекомпанії – комунальній КТРК.

Повний текст рішення суддя пообіцяла надати 24 вересня.
Адвокати телекомпанії повідомили, що будуть оскаржувати це рішення Автозаводського райсуду.

Нагадаємо, що напередодні адвокати приватної телекомпанії «Візит», утвореної ще в 1991 році як мале колективне підприємство «Візит», заявили, що чиниться спроба рейдерського захоплення підприємства з боку міської влади Кременчука. Власник приватної телекомпанії “Візит” Олександр Мельник подав заяву до правоохоронних органів, в яких вважає намір захопити його компанію кримінальним діянням з боку мера міста та його підлеглих. За заявою О.Мельника прокуратура порушила кримінальне провадження.

Автозаводським судом 18 червня цього року рішення Кременчуцької міської ради та міськвиконкому, що стали юридичним підґрунтям для позову КТРК, визнані незаконними.
Однак, поки що це рішення не вступило в дію, бо його розглядає Харківський апеляційний адміністративний суд. На прохання адвокатів приватної телекомпанії перенести розгляд цивільної справи до вирішення питання про законність рішення міської влади суддя Олена Предоляк відмовила.

Раніше адвокати приватної телекомпанії заявляли про упередженість судді і просили її відводу.

Юлія Билина