У Києві відбудеться 12-й Мегамарш у вишиванках

indexОрганізатори і постійні учасники дійства запрошують усіх, кому набрид холод і похмура погода, прийти грітися 14 вересня на Мегамарш у вишиванках. За їх словами атмосфера заходу не дасть змерзнути навіть найзатятішим «мерзлякам».

Розпочнеться Мегамарш традиційно біля музею «Золоті Ворота» об 11:00 невеликим офіційним відкриттям, де виступлять організатори, запрошені гості та музиканти. Далі – власне похід центральними вулицями столиці у вишиванках. Маршрут незмінний: музей «Золоті Ворота» – Софіївська площа – Михайлівська площа – Андріївський узвіз – Контрактова площа – Поштова площа – Європейська площа – Майдан Незалежності – Хрещатик.

Завершиться дійство неофіційною частиною – поїздкою в Національний музей національної архітектури і побуту, що в Пирогово, де на учасників чекатимуть конкурси, пісні та інші забави.

Для участі в заході запрошуються усі охочі, єдина заборона – приносити на марш будь-яку символіку, окрім державної, оскільки захід meramarsh (2)неполітичний.

Зазанчимо, що у Києві Мегамарш у вишиванках відбувається уже дванадцятий раз поспіль. Ініціативу в столиці радо підтримують в інших містах, зокрема в Одесі, Євпаторії, Полтаві, Житомирі, Івано-Франківську та ін., а також за кордоном.

Нагадаємо, що традицію Мегамаршів у вишиванках запровадили студенти київських вузів у 2008 році. З того часу в столиці відбулося 11 походів, 3 квартирники, а також низка інших заходів, таких як походи у національних сорочках в кіно, на футбол, виїзди на природу тощо. Цієї ж весни лекцією «Як боротися, аби перемогти» Левко Лук’яненко відкрив Вільний університет Мегамаршу.

Організатори радо запрошують усіх приєднатися до заходу у своєму місті та привести з собою друзів.

Щорічно захід відвідують відомі громадські та культурні діячі.

 

Інформація про захід:

на сайті megamarsh.in.ua

та в офіційних групах у соцмережах

vk.com/megamarsh

facebook.com/groups/marsh.ua

Контакти організаторів:

м. Київ, координатори Всеукраїнського Мегамаршу у вишиванках:

Андрій Бабінський – 093 632 64 85

Олена Базилівська – 097 817 07 82

Влад Гаркавенко – 063 680 39 99

Сергій Позивайло – 063 183 98 50

Руслан Пальчук – 066 236 23 39

 meramarsh (1)