Україна разом з Єврокомісією наприкінці вересня обговорять питання координації постачань газу

65159В кінці вересня у Брюсселі пройде засідання Групи Єврокомісії з питань координації постачань газу, до участі в якому запрошено експертів від України.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький 3 вересня у Брюсселі провів зустріч з Європейським комісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером.

 

Під час візиту було обговорено підготовку до осінньо-зимового опалювального сезону, перспективи співробітництва України і ЄС у створенні газового хаба на території України, а також стан перемовного процесу з питань реверсивних постачань газу з країн-членів ЄС до України.

 

Зокрема український міністр та єврокомісар приділили увагу питанню підготовки до проведення в кінці вересня ц.р. у Брюсселі засідання Групи Єврокомісії з питань координації постачань газу, до участі в якому запрошено експертів від України.

 

Окрім того, у контексті досягнутих домовленостей під час круглого столу з газових питань, що відбувся 3 травня на високому рівні в Брюсселі, сторони обмінялися думками щодо формату проведення майбутнього засідання Консультативного комітету з питань розвитку ринку енергетики в Україні.

Ставицький висловив переконання, що створення східноєвропейського газового хаба має стати важливим фактором для інтеграції України в європейський газовий ринок.

 

Міністр також запевнив, що Україна й надалі залишатиметься надійним партнером ЄС у питанні транзиту російського газу для споживачів в Європі.

У рамках візиту до Брюсселя український міністр також провів коротку зустріч з головним виконавчим директором RWE Supply & Trading GmbH Стефаном Юдишем, під час якої обговорив питання подальших постачань газу в Україну та підписання найближчим часом нового контракту.

Dt.ua