Українці збирають підписи до ФАРЄ з проханням виключити символіку ОУН-УПА з переліку дискримінаційних символів

Громадськість ініціювала збір підписів під петицією до Виконавчого директора “Футбол проти расизму в Європі” Піара Поваре, якою закликає керівництво міжнародної установи виключити з переліку образливих та дискримінаційних символів ФАРЄ прапору ОУН-УПА, банерів із зображенням С.Бандери та Р.Шухевича, а також геральдичного знаку “Галицький лев”. Копію петиції також буде надіслано Президентові Міжнародної федерації футболу Йозефу Блаттеру.

“Ми вважаємо, що ФАРЄ було невірно поінформовано та введено в оману заангажованим та упередженим підходом осіб, які мають особисте негативне ставлення до перелічених історичних постатей, що і стало причиною включення вище вказаних символів та постатей до списку заборонених”, – йдеться в тексті петиції.

В документі також зазначено, що згідно Нюрнберзького трибуналу, ОУН і УПА не були включені до списку організацій, що співпрацювали з нацистами.

“Під час Нюрнберзького трибуналу, який давав оцінку і виносив вирок злочинам нацизму та їх організаторам, ОУН і УПА не були включені до переліку організацій та структур, що співпрацювали з гітлерівським режимом, отже, прив’язувати ці структури та їх керманичів до нацизму є, з правової точки зору, недоцільно. На міжнародному рівні в жодній державі Світу не було на офіційному рівні засуджено дії ОУН і УПА, як не було засуджено Степана Бандеру і Романа Шухевича. За українським законодавством керівників українського визвольного руху та структури ОУН і УПА визнано борцями за незалежність України. Це вказано в чинному нині Указі третього президента України Віктора Ющенка”, – зазначено в документі.

З огляду на вищенаведені факти, ініціатори петиції звертаються до П. Поваре з проханням прибрати символіку ОУН-УПА, геральдичного знаку “Галицький лев” та зображення лідерів української національно-визвольної боротьби з переліку образливих та дискримінаційних символів ФАРЄ,  у зв’язку з недоцільністю та правовою необґрунтованістю.

Підписати петицію можна тут: bit.ly/19725Ln

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Comments

  1. идиоты, кому вы пишете?!
    тому придурку, который распространял клевету перед ЕВРО?
    очевидно, что это направленная акция против Украины, и действовать нужно против ФАРЕ, а не петиции им писать

  2. Вважаю, що це правильний крок української спільноти написати петицію усім тим панам, які так безвідповідально відносяться до своїх обов’язків та більш того без перевірки “забороняють” щось про що поняття не мають.Зрозуміло, що “джерело” антиукраїнське, бо на жаль сьогодні Європою вештаються “єті самиє” , а відповідно й поінформованість. Таки ганебно для ФАРЄ, щоб бодай трошки не поцікавитися з достовірних джерел перш, ніж щось забороняти . Такий неоправданий провінціалізм упередженості.

Comments are closed.