ФФУ підтримала позицію громадськості: ФАРЕ не має права прирівнювати Бандеру і Шухевича до нацистів

1 жовтня відбулася зустріч віце-президента Федерації Футболу України Сергія Стороженка з представниками громадськості, що ініціювали збір підписів під петицією за виключення з переліку дискримінаційних символів, складеному ФАРЕ, постатей Романа Шухевича, Степана Бандери та червоно-чорного прапора ОУН. Зі сторони громадськості в зустрічі взяли участь Генеральний секретар Світового Конгресу Українців, Голова Організації Українських Націоналістів (бандерівців) Стефан Романів, голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу Сергій Кузан, а також юрист Леонтій Шипілов та журналіст Сергій Пархоменко.

«Ми не згодні з рішенням ФАРЕ включити до переліку дискримінаційних символів постатей Степана Бандери та Романа Шухевича та червоно-чорного прапору. Ми підтримаємо ініціативу громадськості, яка зреагувала на цю проблему, ми вдячні за те, що громадськість виступає небайдужою в питанні захисту українського футболу», – зазначив віце-президент ФФУ Сергій Стороженко.

В свою чергу Стефан Романів виступив з ініціативою підготувати спільне звернення від громадськості та ФФУ щодо виключення з моніторингу ФАРЕ осіб і символів, які на правовому рівні не визнані нацистськими чи дискримінаційними (окрім символів ОУН та її чільних діячів в моніторинг ФАРЕ також потрапив геральдичний символ «Галицький лев»).

Голова МНК Сергій Кузан додав, що на сьогоднішній день зібрано вже понад 15 000 підписів під петицією; її незабаром буде переслано до штаб-квартир ФІФА і ФАРЕ.

Сергій Стороженко також додав, що ФФУ готова підтримати ідею Стефана Романіва і звернутися до ФІФА з проханням, аби ця міжнародна футбольна організація рекомендувала ФАРЕ виключити символіку ОУН та провідників національно-визвольного руху з переліку дискримінаційних символів.

http://www.ukrnationalism.org.ua/news/?n=5340

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair