Офіційно: Розпочато розслідування “антикличківських “поправок до Податкового кодексу

383375776Прокуратурою міста Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості, викладені у заяві народного депутата О.Продан щодо внесення поправок до тексту законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків» та можливої підробки порівняльних таблиць.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.351 (Створення штучних перешкод у роботі народних депутатів, надання їм завідомо неправдивої інформації) та за ч. 3 ст.358 (Підроблення офіційного документа).

Матеріали провадження скеровані до столичного слідчого управління міліції для подальшого розслідування.

Правоохоронці слідчим шляхом перевірять інформацію, викладену у заяві народного депутата. У ході слідства будуть призначені та проведені судові експертизи (у тому числі почеркознавча).

За наслідками розслідування буде встановлено чи були допущені порушення законодавства України при винесенні на голосування до Верховної Ради проекту закону № 2054а.

Як відомо, 24 жовтня до розгляду у другому читанні ВР було внесено проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків», реєстр №2054а із поправками, які викликали суперечки між народними обранцями.
Прес-служба прокуратури міста Києва