Всесвітній день паліативної допомоги

завантаженняВсесвітній день паліативної допомоги відзначається щорічно у другу суботу жовтня за ініціативи Всесвітнього альянсу паліативної допомоги (The Worldwide Palliative Care Alliance, WPCA).

В Україні відзначення Всесвітнього дня паліативної допомоги 2013 року відбуватиметься під гаслом: “Вірити та жити: паліативна допомога для дітей та молодих людей”. Різноманітні заходи з цього приводу відбуватимуться протягом жовтня більш ніж у сімдесяти містах світу, в тому числі і в Україні – у Миколаєві, Івано-Франківську, Севастополі, Києві, Херсоні, Харкові, Львові, Донецьку, Сімферополі, Луцьку та Рівному, Черкасах, Чернігові тощо.

У Києві 12 жовтня, з 11:00 до 12:00, на подвір’ї Київської міської клінічної лікарні №2 відбудеться захід з облаштування території, зокрема висадження квітів та встановлення лавок для відвідувачів та пацієнтів лікарні. Відділення паліативної допомоги лікарні виникло у 2001 році, хоча допомагати невиліковно хворим пацієнтам тут почали ще з 1997 року. Відділення розраховано на 30 ліжок. Щорічно допомогу тут отримують більш ніж 450 осіб.

Адреса: вул. Попудренка 36, Київська міська клінічна лікарня №2, с.м. Чернігівська

Цього ж дня, з 17:00 до 19:00, у малій галереї Мистецького Арсеналу в рамках фотовиставки фонду допомоги онкохворим дітям “Краб” відбудеться зустріч-обговорення стану паліативної допомоги в Україні.

Учасники зустрічі: Василь Князевич, голова правління ВГО “Ліга сприяння розвитку паліативної допомоги в Україні”; Лариса Лавренюк, голова БФ “Краб”; Людмила Андріїшин, головний позаштатний спеціаліст з паліативної допомоги Івано-Франківської області; Ірина Гавришева, громадський діяч, пацієнтка; Ірма Вітовська, актриса.

Запрошуються всі охочі.

Адреса: вул. Лаврська, 10, Мала галерея «Мистецького Арсеналу».

Контактна особа:

 Надія Колесникова

Міжнародний Фонд “Відродження”

+38 067 661 80 30

kolesnykova@irf.ua

 

Детальніше про WPCA http://www.worldday.org/