Ялта: “…зазначені пункти суперечать Конституції та Закону”

За зверненням Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” прокуратура домоглася вилучення з затвердженого виконкомом Ялтинської міської ради “положення про порядок…” найбільш одіозних норм, які обмежували свободу мирних зібрань. “Причепом“, вже за власною ініціативою (за що наша подяка) прокуратура усунула аналогічну норму і в аналогічному рішенні селищної ради Сімеїза:

 

Ялта-39-1

 

Ялта-39-2

На жаль, як бачимо, пан прокурор не побачив принципової незаконности затвердження органами місцевого самоврядування актів з питань організації і проведення мирних зібрань, на що у них, відповідно до Конституції і законів, нема жодної компетенції. Тому невдовзі ми повернемося до цього питання, і не тільки щодо Ялти.

 На сьогодні вже більше ніж 50 органів прокуратури за нашим зверненням вжили заходів для скасування самовільно затверджених відповідними органами місцевого самоврядування норм, які обмежують свободу мирних зібрань. Тобто – щодо більш ніж половини виявлених нами таких незаконних актів.

****

Діяльність з моніторингу та захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється ІЦ “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Міжнародного фонду “Відродження