Захист створіння потребує об’єднаних зусиль, – зустріч під покровом св. Франциска Асизького

eko-zustirch-04.10.13

4 жовтня, в день спомину святого Франциска Асизького, покровителя захисників природи, відбулась зустріч преосв. владики Михаїла Ковтуна, голови Комітету з питань екології Синоду єпископів УГКЦ, п. Ірини Сех, голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і п. Володимира Шеремети, керівника Бюро УГКЦ з питань екології. Зустріч відбулась за участі о. Степана, синкела у справах парафій та о. Тараса Дзьоби, голови Екологічної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії.

Голові профільного парламентського комітету було представлено діяльність Бюро УГКЦ з питань екології в контексті ключових вимірів життя Церкви, а також ознайомлено з ключовими освітньо-виховними та практичними ініціативами для формування екологічної культури та відповідальності на засадах християнської віри та етики.

Ключовим питанням, пошук за відповіддю на яке не може обмежитись на одну зустріч і потребує тривалої та системної праці, було питання діалогу між християнськими Церквами та релігійними організаціями, державними природоохоронними установами і громадськими організаціями для підвищення екологічної культури населення та збереження природної спадщини України.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології