Заява КУН: Санкції ФІФА щодо України – намагання «третіх» сил використати спорт у політичних ігрищах

640x368Санкції ФІФА щодо України – не що інше, як намагання «третіх» сил використати спорт у брудних політичних ігрищах. Залякування світової спільноти привидом расизму й неонацизму в Україні є черговою спробою дискредитації нашої держави перед європейським співтовариством напередодні підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Докази, які було надано ФАРЕ як прояви расизму у Львові, непереконливі, а винесене покарання вражає невідповідністю до «провини» українських вболівальників. Окрім цього, Міжнародна федерація футболу хибно трактує символіку національно-визвольної боротьби українців як образливу й дискримінаційну. Так, до такої символіки у ФІФА зараховують червоно-чорний прапор, а також портрети лідерів українського визвольного руху ХХ століття Романа Шухевича та Степана Бандери.

Конгрес Українських Націоналістів заявляє, що червоно-чорний прапор на українських трибунах жодним чином не може ображати почуття європейців чи інших народів світу. Адже він є офіційно зареєстрованим Міністерством юстиції України як прапор політичної партії Конгрес Українських Націоналістів, яка є прямим спадкоємцем ОУН(р) – організації, що боролась в часи Другої Світової війни проти двох тоталітарних режимів – радянського й нацистського. Ми наголошуємо, що не існує  жодного рішення суду, включно з  Нюрнберзьким  трибуналом, яке б довело причетність ОУН та УПА й особисто Степана Бандери до колаборації з нацистами. Окрім цього, Указом Президента України Віктора Ющенка вояків ОУН-УПА було визнано борцями за волю України, а Степанові Бандері й Роману Шухевичу  посмертно присвоєно найвище звання держави – «Герой України».

Прикро усвідомлювати, що міжнародні спортивні організації втягуються у геополітичні ігри не дружніх Україні держав і стають знаряддям у руках нечистих на руку політиків. Виникає питання, чи може бути випадковим той факт, що претензії до України з боку ФІФА виникли після того, як одним із  офіційних партнерів цієї організації в проведенні змагань став російський «Газпром»?

Сьогодні щонайменше дивною є позиція МЗС України, який намагається стати понад конфліктом. Українські дипломати, влада й опозиція мають усвідомлювати, що під загрозою репутація України як цивілізованої європейської держави. Тому ми закликаємо Міністерство закордонних справ втрутитись у ситуацію й не допустити дискредитації України  напередодні саміту ЄС у Вільнюсі.

Прес-служба КУН

 

1 Comment

  1. У матеріалах Нюрнберзького трибуналу є згадка про Бандеру. Це документ 014-USSR – секретний циркуляр по Айнзацгрупі С-5, від 25 листопада 1941 року. У ньому констатувалося як достовірно встановлений факт, що “рух Бандери” (ОУН (б) готує анти-німецьке повстання на окупованих територіях з метою створення незалежної Української держави. У зв’язку з цим Айнзацгрупі наказувалося всіх виявлених бандерівців після ретельного допиту розстрілювати, а протоколи допитів негайно відправляти начальству.
    Нюрнберзький трибунал офіційно спростував брехню про ОУН-УПА і засвідчив, що бандерівці боролись проти нацизму і були їх ЖЕРТВАМИ.

    ВАСУ визнав воїнів ОУН та УПА учасниками боротьби за незалежність України.
    Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) 16 січня відхилив касаційну скаргу Наталії Вітренко з приводу законності указу колишнього Президента Віктора Ющенка про визнання воїнів Організації українських націоналістів (ОУН) і Української повстанської армії (УПА) учасниками боротьби за незалежність України. Про це РБК-Україна повідомили у ВАСУ.
    “Касаційну скаргу Вітренко Наталії Михайлівни залишити без задоволення, а постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 15 липня 2011 р. та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 18 квітня 2011 р. залишити без змін”, – йдеться в рішенні суду.

Comments are closed.