Збір свідчень. Чи виганяють ваших дітей на масові заходи примусово?

Сайт Тексти оприлюднив такий заклик

З різних джерел поступає тривожна інформація, що у Києві залучають дітей молодших класів до пропагандистської акції Партії Регіонів, а саме святкування «визволення від фашизму». Ця подія париться як Партією регіонів, так і державними органами влади.«Антифашистські мітинги» це частина передвиборчої стратегії чинного президента на наступних президентських виборах, і використання дітей у цих цілях заборонено законом, не залежно від розпоряджень міських відділів освіти.

Звертаємося до читачів з проханням розповісти, що планує адміністрація шкіл у зв’язку з «визволенням від фашизму». Ми знаємо, що в одній із шкіл Дніпровського району в Києві оголосили, що у перший четвер після канікул, а це 7-го листопада буде почесна варта, усім прийти в чорно-білій одежі і з георгієвською стрічкою. Ходять чутки, що почесна варта із школярів стоятиме біля Святошинської райдержадміністрації.

Один з наших читачів також повідомив: «На школи Дніпровського району Києва (інших районів, підозрюю, теж) прийшла рознарядка – збирати добровільно-примусові пожертви з учителів “на допомогу ветеранам”. Присилають відомість, яка складена правда хитро, типу добровільні внески, хто скільки дасть. Але телефоном повідомляють – з директора 150 грн, з учителів по 20 грн. і т.п. Всі обурені, але вчителі сваритися з владою і підставляти своїх директорів не хочуть»

Якщо маєте інсайдерську інформацію про плани чиновників від освіти – пишіть на пошту texty.org.ua (собачка) gmail.com Анонімінсть гарантуємо.

Інформаційний центр “Майдан Моніторинг долучається до цього прохання, але з уточненням. Цілком можливо, що можуть бути випадки, коли діти добровільно і навіть з задоволенням братимуть участь в таких заходах, а також, коли люди цілком добровільно здаватимуть гроші на допомогу ветеранам. Нас цікавлять свідчення тільки про ПРИМУС. Тобто коли люди не хочуть цього робити, але змушені через різні обставини. І цікавлять свідчення не тільки з Києва, але і з інших міст. Пишіть в коментарях чи на monitor@maidan.org.ua . Якщо ви розкажете про конкретні факти примусу, ми спробуємо вам допомогти.

83440e75-506d-449a-85d1-7842211ff16b

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair