Давід Жванія: Я вважаю, що це – урядовий заколот.

Голова парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, народний депутат від фракції Партії регіонів Давид Жванія заявляє, що прем’єр-міністр Микола Азаров і віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко повинні понести особисту відповідальність за зрив євроінтеграції України і піти у відставку. Про це Жванія заявив в інтерв’ю BBC.

“Я вважаю, що це – урядовий заколот. Обличчя цього заколоту – це прем’єр-міністр Азаров і віце-прем’єр-міністр Бойко. Це – дві людини, які весь час просували, в першу чергу, російські принципи.

Не йдеться про домовленості, про якусь торгівлю. Це – абсолютно проросійський вектор, який працював в уряді України. Про віце-прем’єра Бойка не перший рік відомо, що він є проросійським політиком. Він був проросійським міністром енергетики, він був і залишається проросійським віце-прем’єром”, – сказав парламентарій.

За його словами, ці дві людини скоїли урядовий заколот. “В момент, коли президент перебуває в Австрії і пишається, що парламент проголосував за один з євроінтеграційних законів, давати офіційне повідомлення, що вектор змінюється! Ця заява – безглузда… Я думаю, що він має зробити висновки, і відставка уряду має бути не ініціативою опозиції, а рішенням президента України”, – сказав Жванія.

Більше читайте тут: http://www.unian.ua/news/606913-azarov-i-boyko-povinni-osobisto-vidpovisti-za-zriv-evrointegratsiji-ukrajini-deputat-pr.html

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair