Євроцінності, Ужгород: вже приймають заявки на семінар на ромську тематику

Визначено дати семінару в Ужгороді – 6-7 грудня!

Міжнародна благодійна організація «Ромський жіночий фонд  «ЧІРІКЛІ»»

запрошує журналістів(ок), блогерів(ок) взяти участь у семінарі

«Роми, інші національні меншини у ЗМІ».

Захід пройде в Ужгороді, 6-7 грудня.

До участі запрошені і студент(к)и журналістських факультетів ВНЗ. Організатори забезпечують харчування в Ужгороді під час семінару, роздаткові матеріали. Транспортні витрати і витрати на проживання в Ужгороді не відшкодовуються.

мікрофони ЗМІ преса

 

 

 

 

 

У заході візьмуть участь представники(ці) ромської, інших національних громад. Також виступатимуть представники(ці) ромських організацій і місцевих органів влади. Буде можливість зробити інтерв’ю. Семінар триватиме два дні. Методологія бізується на “anti-biased” підході, який полягає  у “позбавлені звички сприймати світ через призму стереотипів”. Запланована поїздка до ромського поселення або в гості до ромської родини, щоб показати повсякденне життя ромів і їх потреби. Освітні заходи вже відбулись в Одесі та Донецьку, Запоріжжі.

Прохання надіслати заявку (з посиланнями на власні матеріали) Ользі Веснянці: gkpora@gmail.com, до 4 грудня. Відбір учасників(иць) відбуватиметься на конкурсних засадах. Місце проведення, розклад, інші деталі буде розіслано відібраним учасникам(цям) після дедлайну. Семінари проходять за підтримки Democracy Grants Program Посольства США в Україні.

Довідка:

Низка міжнародних правозахисних організацій та НУО стверджують, що роми в Україні стикаються з прямою та непрямою дискримінацією в усіх сферах життя. Поширена мова ворожнечі щодо ромів серед посадових осіб та у ЗМІ. Уряд України затверджує Національну Стратегію щодо ромів до 2020 року. Розробка комплексного Плану заходів для реалізації  Національної Стратегії і його реалізація є важливим кроком. Це має супроводжуватися інформаційною роботою з підвищення обізнаності журналістів про висвітлення ромских питань з урахуванням особливостей та специфіки ромської культури та традиції.

Фонд «Чіріклі», що у перекладі з ромської мови означає «пташка», засновано  у 1997 році. Початком роботи фонду була діяльність його засновниць у Жіночій Раді при Ромській Асоціації в місті Ізмаїлі, яка опікувалася питаннями соціального захисту етнічних ромів у регіоні.

(Деталі: http://chirikli.com.ua)