Конґрес національних громад України та Асоціація єврейських організацій і громад України: вперше ми побачили реальну перспективу повернення до тоталітарних радянських часів

Вперше за роки незалежності в Україні відбулися події, що вимагають нас звернутися за підтримкою до європейських структур і світової громадськості, оскільки вперше ми побачили реальну перспективу повернення до тоталітарних радянських часів.
30 листопада на Майдані Незалежності у Києві по-звірячому було розігнано мирну демонстрацію, що проходила під гаслом «За європейську інтеґрацію».

Десятки неозброєних молодих людей були брутально побиті, отримали травми і ушкодження, десятки – затримані органами міліції. Цьому передувало побиття журналістів і правоохоронців зібраними у Маріїнському парку найманцями влади так званими «тітушками».

Станом на ранок 30 листопада «Беркут» оточив Михайлівський монастир, де переховуються помордовані фізично і морально учасники мирного мітингу. Ченці Михайлівського собору врятували мітингувальників від кийків «Беркуту».

Громадянське суспільство не може сприймати такі брутальні дії як «побудову Європи в Україні».

Ми засуджуємо кривавий розгін мирної демонстрації і насильство над протестувальниками на Майдані Незалежності. 
Ми вимагаємо засудити криваві дії скерованих владою правоохоронців і підтримати боротьбу за право українців вільно висловлювати свою громадянську позицію щодо подальшої долі Батьківщини.

Джерело: http://www.vaadua.org/node/521#sthash.1oK62swM.dpuf

8 Comments

  1. Від диктатури, нажаль, не вберіг нас Господь. Тоді….. на виборах переміг Янукович. Може, на той час ми не заслуговували не на кого іншого, крім Януковича? Настав час українцям довести, що ми вже СИЛЬНО ПЕРЕРОСЛИ нашого “гаранта” , який нічого нам гарантувати не може….у всіх відношеннях.

Comments are closed.