Львівська ОДА судиться з громадянами та міськрадою за мітинг

Львівський окружний адміністративний суд розглядає позов обласної держадміністрації про заборону встановлення у центрі міста малих архітектурних форм протягом 23-29 листопада. Про це повідомляють організатори мітингу за євроінтеграцію на проспекті Свободи у Львові на сторінці акції в Facebook.

«Відділ охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА звернувся до суду з проханням заборонити встановлення малих архітектурних форм на період з 6.00 23 листопада по 29 листопада за адресами пр. Свободи, 1, вул. Винниченка, 18, вул. Університетська, 1, пл. Ринок, 1. Позивач вважає, що масові заходи можуть завдати шкоди об’єктам культурної спадщини», – повідомляє «Євромайдан Львів».

Наразі засідання суду триває.

Як відомо,  22 листопада у Львові  студенти вийшли  на акцію «Влада свій вибір зробила, тепер – слово за нами». Понад дві тисячі мітингувальників сформували колону і рушили від Львівської ОДА через центр до площі перед Львівським національним університетом.

Акцію на підтримку  євроінтеграції оголосили безстроковою,  активісти встановили  в центрі міста намет.

Депутати Львівської міськради на позачерговій сесії ухвалили заяву, в якій вказали, що розцінюють призупиненням процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію “як зраду національних інтересів найвищими посадовими особами країни – президентом Віктором Януковичем та прем’єр-міністром Миколою Азаровим”.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair