На Кентшинщині вшанували пам’ять жертв Голодомору

Українці Кентшина та околиць приєдналися до всеукраїнської акції із вшанування пам’яті жертв Голодомору-Геноциду 1932-1933 років в Україні. У суботу 23 листопада поточного року в місцевій греко-католицькій церкві відправлено літургію та панахиду.

2013 002

У своїй проповіді  о. Мирослав Підлипчак ЧСВВ ствердив, що Голодомор був спланованою Москвою дією проти українського селянства, яка мала на меті ліквідувати селян – основу української нації і національного відродження. Наслідки геноциду тривають і сьогодні через брак пошани до другої людини, свого народу, мови, традиції, церкви. – Без наукових досліджень наслідків Голоду та засудження цього злочину, демократичні перетворення у державі неможливі – підкреслив отець. На закінчення закликав присутніх до рефлексії, пам’яті та молитви за всіх, які постраждали внаслідок комуністичного режиму, який спирався на моралі позбавленої Бога.

2013 061

У неділю 24 листопадя, після літургії, діти та з пункту навчання української мови та молодь з Кентшина представили зворушливе сценічне видовище. В символічний спосіб зобразили трагедію багатьох українських сімей тридцятих років, де головною темою був голод та благання про шматочок хліба. Згадану виставу приготувала с. Міріам ЧСВВ та вчителька української мови Єва Клек. Організатором заходу був місцевий гурток ОУП. Жертви Голодомору вшанували також парафіяни Асун та Байор Малих.

2013 064

Ми не забули
Ми пам’ятаємо !

Андрій Сидор

кореспондет тижневика

“Наше Слово”