На майдані – справжня Україна, – Архиєпископ Любомир Гузар

4181-5-1_0Влада нас водила за ніс. Народ це відчув, зрушився – і це дуже-дуже добре, бо люди пішли за свої корінні інтереcи, за свободу.

Так пояснив Блаженніший Любомир (Гузар) появу у багатьох містах України майданів на підтримку євроінтеграції України, повідомляє РІСУ.

«Трохи жаль, що старші люди цю акцію молоді не так активно підтримують. Але зрозуміло, що зараз саме молодь має бути особливо зацікавленою – бо це їх майбутнє», – сказав екс-глава УГКЦ.

Архиєпископ-емерит зауважив, що тільки народ є носієм правди і влади.

«Важко сказати, яка була мотивація політиків, що вони прилучилися до Євромайдану громадськості. Але дякую Богу, що це сталося. Сподіваюсь, що політики вчинили це з шляхетних мотивів. Вони починають думати по-державницьки, і це великий момент, Це дуже добре, що вони підкорилися і зрозуміли, що нарід є носієм правди і влади. Дуже важливим є момент, що політики згорнули партійні прапори і стали під державний. Дуже важливим є що політики заговорили не проти когось, а за Україну. І я надіюсь, що президент Янукович у Вільнюсі буде говорити від імені Україні. І зрозуміє, що його сила не в його партії, а в тих, хто стоїть на Майдані.

Якщо хтось з Європи дивиться на Майдан – він побачить вже інший народ, іншу, справжню Україну!”, — наголосив Блаженніший Любомир (Гузар).

День

1 Comment

Comments are closed.