Організатори медведчуківського концерту “Ми єдині” злякалися листівок із закликом не купувати російське

9 листопада в Києві на Майдані Незалежності відбувся заключний концерт туру “Ми єдині”, спонсором якого є організація “Український вибір” Віктора Медведчука. Як відомо, метою цього туру є пропагування “русского мира”, а тому активісти кампанії “Не купуй російське” вирішили розповсюдити серед глядачів, які прийшли послухати виступи гуртів “Брати Карамазови”, “Чайф”, “Скай” та інших виконавців, листівки із висвітленням фактів відверто недружньої і далеко не братньої політики Росії щодо України.
medvedchuk1

medvedchuk2

Поширення таких листівок викликало нервову реакцію організаторів концерту. Під час роздачі листівок невідомі особи, які вже, мабуть, традиційно, ходять з журналістськими бейджиками, але при цьому мають характерну спортивну зовнішність, вирвали з рук активістів частину листівок, хапали молодих людей за руки та погрожували створенням “проблем”.
medvedchuk3

medvedchuk4

medvedchuk5

medvedchuk6

Також працівники міліції повідомили, що їм надійшли виклики по 102 про поширення на концерті листівок політичного змісту і вимагали від активістів припинення їх розповсюдження на Майдані Незалежності та дачі пояснень. Щоправда правоохоронці так і не змогли навести підстави таких своїх вимог, і пояснити, чому вони відреагували на виклик із повідомленням про реалізацію громадянами своїх конституційних прав на поширення інформації – розповсюдження листівок в громадському місці.
medvedchuk7

Учасники кампанії “Не купуй російське!” регулярно розповсюджують аналогічні листівки в різних частинах міста – на площах, ринках, біля супермаркетів і торгівельних центрів, але завадити їм правоохоронні органи спробували саме під час медведчуківського концерту “Ми єдині”.

Всіх, хто бажає взяти участь або допомогти кампанії, її ініціатори закликають заповнити анкету

Зробити пожертву на кампанію можна через:

Приватбанк (картка): 5211 5374 1408 3761 (Решетняк Борис Сергійович)
PayPal: Oksana24@live.com

Джерело: “Вставай і дій!”