Президент Європарламенту готовий чекати на Україну “до останньої секунди”

middle_691bb7690ccd29696a3161b146b944fcПрезидент Європарламенту Мартін Шульц переконаний, що у справіасоціації України з ЄС питання залишатиметься відкритим до самого саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі.

Про це він заявив в інтерв’ю РАР, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Не втрачаю надії. Усе залишається відкритим до останньої секунди”, – наголосив президент Європарламенту.

За його словами, “триває гра”, у якій ніхто не знає, яку стратегію має Президент Віктор Янукович.

“На мою думку, він пробує грати до останньої секунди. Не можу виключити, що Угода про асоціацію з Україною буде підписана, як і того, що ми її не підпишемо”, – наголосив Шульц.

Президент Європарламенту підкреслив, що місія Кваснєвського-Кокса представить свій звіт, коли всі можливості для вирішення справи Юлії Тимошенко буде вичерпано.

“Зараз я не є ні скептиком, ні оптимістом. Спостерігаю за тим, що відбувається, й надалі вважаю, що вирішення (проблеми – ред.) є можливим”, – наголосив президент Європарламенту.

Шульц також підкреслив, що в нього немає ілюзій щодо політики Росії по відношенню до України.

“Росія намагається розширити свій вплив, що не дивно, а є нормальним явищем. Усі країни це роблять. ЄС також розширює зону політичної співпраці і хоче залучити Україну до спільноти демократії”, – наголосив він.

Водночас “непорозумінням” він назвав те, що Москва вважає асоціацію України і ЄС як щось спрямоване проти неї.

“Росія завжди має враження, що усі наші дії спрямовані проти неї. Це – помилка, але такий підхід до справи відразу тягне за собою вороже ставлення і відчуття загрози”, – переконаний президент Європарламенту.