Процес “Шевельов проти СССР” триває…

12 листопада в УНІАНі пройшла прес-конференція на тему: «Хто такий Шевельов? Гід по Шевельову для українського суспільства».

Учасниками були:

– Оксана Забужко, упорядниця книги «Вибране листування на тлі доби: 1992 – 2002»;

– Елеонора Соловей, член капітули премії ПЕН-Клубу ім.Ю.Шевельова;

– Євген Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного Фонду «Відродження» ,

– Вікторія Склярова, координатор Українського Клубу Слобідчини, співорганізатор збору коштів на встановлення меморіальної дошки Юрію Шевельову у Харкові.

Проект «Гід по Шевельову» – заходи, які покликані популяризувати постать одного з найвидатніших мовознавців 20-го століття, провідного еміграційного мислителя, професора Колумбійського університету в Нью-Йорку Юрія Шевельова-Шереха (1908 – 2002). Восени 2013 року місцева влада демонтувала встановлену коштом громади меморіальну дошку Шевельова у Харкові, висунувши бездоказові звинувачення у колаборації з гітлерівцями. Тоді очевидною стала необізнаність суспільства про те, хто такий Юрій Шевельов. Видавництво «КОМОРА» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» підготувало видання книги «Оксана Забужко, Юрій Шевельов. Вибране листування на тлі доби: 1992 – 2002». Тут Шевельов представлений так, як мав би уявлятися крізь призму своєї ще ненаписаної повноформатної біографії.

Повний запис прес-конференції:

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

1 Comment

  1. Навіщо сучасним лівим мовознавцям евразійщини таке страхіття. Харківська міськрада вже добре розуміє що таке «антифашизм» і куди його вживати. Можливо пан Пушкін не перевертається у домовині з приводу сучасних мовних реформаторів.

Comments are closed.