Студенти НПУ вимагають звільнення директора студмістечка через пожежу

Вже понад 80 студентів НПУ імені М.П.Драгоманова підтримали вимогу свого колеги до ректора університету Віктора Андрущенка, на його персональній сторінці в соціальній мережі «Вконтакті», звільнити директора студмістечка Олександра Баранова через пожежу в гуртожитку №7. На думку студентів, він несе персональну відповідальність за те, що трапилося. Саме халатність цієї посадової особи поставила під загрозу життя і здоров’я студентів.

Записати

Надзвичайна подія відбулася близько дев’ятої вечора в понеділок. Сталося коротке замикання в електрощитовій, внаслідок якого й почалася пожежа. Весь гуртожиток затягло ядучим димом, частково вигорів перший поверх. Проблем додало те, що не спрацювала пожежна тривога та були зачинені двері пожежних виходів. Це стало причиною паніки. Студентам довелося поспіхом тікати з приміщення гуртожитку, багато хто вибігав в самих шортах і футболках. Дехто бив вікна в гуртожитку для того, щоб отримати доступ до свіжого повітря. Близько 40 осіб не змогли самостійно покинути будівлю і були евакуйовані вчасно прибулими рятівниками за допомогою драбин. Трьох людей забрала швидка з підозрою на отруєння продуктами горіння середньої тяжкості. Дивом вдалося уникнути жертв, якби займання трапилося вночі наслідки могли б бути трагічними.
Як кажуть самі студенти, про можливість пожежі через несправну проводку електрики попереджали їх давно, тому багато хто був морально готовий до подібного розвитку подій. Також, за словами студентів, гроші на заміну проводки вже виділялися кілька років тому, але ремонту тоді так і не відбулося. Натомість всі гроші, що виділялися на ремонтні роботи були пущені на зовнішнє оздоблення гуртожитку. Так капітального ремонту зазнав вхід та хол будівлі.
Варто зазначити, що це не перший подібний випадок в гуртожитках НПУ. Подібна ситуація вже двічі траплялася в тому ж гуртожитку за останні 10 років, в 2012 році студентам вдалося зупинити ініціативу директора студмістечка відновити сауну в прилеглому приміщенні, яка вже була причиною займання одного разу. А в травні цього року горіла студентська їдальня біля гуртожитку №5.