Україна і Chevron підписали угоду про розподіл вуглеводнів

5031871B-6FB1-4139-8D7D-03C6F7135903_mw1024_n_sУкраїна, компанія Chevron Ukraine BV, яка є дочірнім підприємством Chevron Corporation (США) та ТОВ “Надра Олеська” підписали угоду про розподіл вуглеводнів, що видобуватимуться у межах ділянки “Олеська” на Західній Україні.

Про це журналістам повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Нагадаємо, у лютому 2012 р. Україна оголосила конкурси на укладення угод про розподіл продукції по Юзівській (Донецька і Харківська області) і Олеській (Львівська та Івано-Франківська області) площах із запасами сланцевого газу. У травні 2012 р. переможцями конкурсів стали компанії Сhevron (Олеська ділянка) і Shell (Юзівська ділянка). УРП із Shell була підписана 24 січня на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Прогнозні ресурси Олеської площі становлять 3 трильйони кубометрів газу. Очікується, що інвестиції Chevron у вітчизняну економіку лише на першому етапі реалізації угоди становитимуть 350 млн доларів США, і 10 млрд доларів – в ході реалізації проекту.

1 Comment

  1. серце підказує мені, що з цього моменту наші екологи облишать всякий інтерес до території, на якій розташована площа… а дарма.

Comments are closed.