Українська Гельсінська спілка з прав людини вимагає імпічменту президента та відставки уряду

Українська Гельсінська спілка з прав людини обурена цинічним і безглуздим насильством, проявленим під час незаконного розгону мирного зібрання на майдані Незалежності у Києві та іншими інцидентами насильства по всій країні.

Віроломство влади, проявлене останнім часом, цинічна брехня щодо відсутності намірів розганяти Євромайдан, сплановане і зорганізоване насильство з боку жандармів по відношенню до мирних громадян, на тлі показової відмови від європейської інтеграції, не залишає сумнівів у тому, що режим, очолюваний Віктором Януковичем, вирішив рухатися у бік тоталітарної моделі України.

Контекст подій не залишає сумніву, що наказ вчинити злочини проти мирних громадян виходив від найвищих керівників режиму.

Українська Гельсінська спілка з прав людини вважає, що цієї ночі режим Януковича відкрито протиставив себе громадянському суспільству країни. Події останніх тижнів довели, що правлячий режим втратив будь-який зв’язок із народом і його перебування у влади після цієї ночі можливе лише за допомогою брехні та насильства.

Ми вимагаємо від усіх депутатів парламенту України ініціювати процедуру імпічменту президента та відставки уряду.

Ми вимагаємо якнайшвидшого розслідування злочинів, вчинених особами, вдягнутими у форму спецпідрозділів міліції, під час розгону мирного зібрання на майдані Незалежності у Києві та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Ми вимагаємо від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відкриття провадження щодо цих подій та опублікування звіту за результатами провадження.

http://helsinki.org.ua/index.php?id=1385811050

1385811857

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair