В Росії заблоковані сайт ІА “Поряд з вами” та блог Білозерської

16 листопада 2013 року, стало відомо, що в російському інтернет-сегменті був заблокований доступ до інтернет-представництва Інформаційного агентства “Поряд з вами” та особистої сторінки головного редактора агенції журналіста Олени Білозерської. Про це повідомляє ІА “Поряд з вами” з посиланням на інформацію та скріншоти від читачів.

poryad_blockПісля влаштованої перевірки виявилося, що під час спроби заходу на сайт агенції з російського сегменту (через російський ip) з’являється напис (російською): “Уважаемые пользователи! Мы приносим свои извинения, но доступ к запрашиваемому ресурсу ограничен” – і далі пропозиція перевірити адресу сайту в реєстрі заборонених.

Така реакція та увага до українських ЗМІ і особисто нашої агенції з боку російської влади трохи дивує, бо конституція Російської Федерації у своїй 29 статті передбачає заборону цензури, а також право кожного громадянина на пошук, передавання, створення та розповсюдження інформації у будь-який спосіб.

bilozerska.infoМи звертаємося до російських правозахисників щодо підняття питання паплюження конституційного права на свободу слова в Росії, влаштування цензури у російському інтернеті, що є неприпустимим в цивілізованому суспільстві.

А станом на сьогодні, допоки російська влада не зрозуміє, що цензурувати інтернет – це все одно, що плюватися в місяць, ми пропонуємо нашим читачам в Росії користуватися сервісом anonymouse.org. Він, як завжди, працює відмінно.

ІА “Поряд з вами”
About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair