Звернення про допомогу Церкви з острова Панай (Філіппіни)

aab2ecb9

Хайян – найпотужніший тайфун в історії людства, який спричинив катастрофічні руйнування на Філіппінах. Мільйони людей залишились без даху над головою, тисячі втратили життя. Міжнародне соціально-екологічне об’єднання «Відповідальність за створіння», віце-президентом якого є о. Георг Цізельсбергер, SVD, вже довгі роки співпрацює з єпархією San Jose Antique, що на острові Панай, допомагаючи реалізувати різні соціальні та екологічні проекти.

Увага міжнародної громадськості і практично всі заходи допомоги були направлені на ліквідацію наслідків передусім у центральній та східній частині Філіппін, де тайфун розпочав свою смертельну мандрівку. Однак також і на заході, зокрема на острові Панай, цей супер-тайфун мав ще настільки сили, що не лише виривав дерева з корінням і зривав дахи з будинків, але й спричинився до руйнування будівель на стабільній бетонній основі. Поривами вітру в 300 км/год. знищено човни населення, яке живе від рибальства. Знищено багато насаджень бананових та кокосових пальм, а також рисові плантації. Таким чином люди залишились без основних засобів для життя.

Міжнародне соціально-екологічне об’єднання «Відповідальність за створіння» звертається від імені отця Георга Цізельсбергера з о. Панай до віруючих людей та людей доброї волі по всьому світі з проханням про підтримку. На початок необхідно хоча б забезпечити, щоб до Різдва тисячі людей могли отримати притулок. Пізніше Католицька Церква Філіппін буде намагатися робити посильну допомогу для відновлення джерел існування людей, зокрема закупівлю посівного матеріалу, знарядь праці для провадження сільського господарства та рибальства.

Просимо про пожертви на рахунок

Місійної провінції St. Gabriel International

З вказанням призначення – «P. Georg Ziselsberger – Nothilfe Panay» (о. Георг Цізельсбергер – допомога для о. Панай)

PSK Konto Nr.: 510 059 565

BLZ 60000

BIC: OPSKATWW

IBAN: AT19 6000 0005 1005 9565

 

Наперед щиро вдячні від імені багатьох постраждалих!

о. Георг Цізельсбергер, SVD, Філіппіни

Віце-президент Міжнародного соціально-екологічного об’єднання «Відповідальність за створіння»

 

P.S. Бюро УГКЦ з питань екології, яке вже багато років співпрацює у здійсненні різних екологічних проектів з Міжнародним соціально-екологічним об’єднанням «Відповідальність за створіння», підтримує це звернення і просить не залишатися байдужим і по можливості допомогти постраждалим від екологічно-соціальної катастрофи, яку спричинив тайфун Хайян.