Звернення студентів Львівського національного університету імені Івана Франка до Президента України

Шановний Вікторе Федоровичу!

nМи, студенти Львівського національного університету імені Івана  Франка, об’єднанні прагненням до всебічного розвитку нашої країни, висловлюємо глибоке обурення з приводу ухвали рішення про згортання євроінтеграції, яке вкотре підриває репутацію нашої держави та її влади на міжнародному рівні.

Здавалося б, за період осмислення цього важливого історичного кроку, докладених зусиль і нестримного бажання народу до якісно нового рівня життя Україна врешті отримала унікальних шанс – стати повноправним членом Європейського Союзу, перебування в якому дало б їй можливість вдосконалити парадигму науки, освіти, культури в контексті міжнаціональних відносин. У нас, як у молодої спільноти, будівничої частини нації, з’явилися сподівання на нові освітні перспективи.

Хіба не настав час вийти з-за плеча «східного сусіда», аби самостійно та твердо заявити про своє право обирати цивілізаційний вектор розвитку держави? Хіба не пора звільнитися від гальмівних «міцних оков», які відбирають можливість нашого подальшого поступу?

Сподіваємось, що Ви обдумаєте, якої помилки допустилися та зробите вибір на користь України, надавши їй можливість стати повноправною учасницею Європейського Союзу, що зміцнить її економічне, соціальне, політичне та культурне становище й утвердить довіру до неї європейської спільноти.