Євромайданівці у Чернігові пікетували владні установи

Після пікету Чернігівської міської ради активісти чернігівського Євромайдану пікетували ще ряд установ.

Першим на шляху, активістів був офіс-приймальня народного депутата України, представника Чернігівщини Владислава Атрошенка, котрий не голосував за відставку уряду Азарова, а також на даний момент є членом фракції Партії Регіонів.

Після чого, євромайданівці рушили до будівлі міської Прокуратури. Головною вимогою до прокурорів є об’єктивне розслідування факту зносу чернігівського євромайдану і псування апаратури МГО «ЦПМ Апельсин»

Наступною точкою у пікетуванні стала будівля Чернігівської облдержадміністрації, де активісти хотіли донести свою точку зору губернатору області Володимиру Хоменку.

Пікетування продовжилось біля стін чернігівського міського відділку міліції, двері якого спочатку закрили, а потім відкрили перед пікетувальниками.

Останньою точкою де активісти провели пікет, був офіс міської організації “Партії Регіонів”, основним гаслом заключної стадії акції стало: “Быть регионалом стыдно!”

 

До владних установ активісти направили відповідні звернення:

Звернення громади Чернігова до міліції

Коли на них ішли з кийками “невідомі особи” в камуфляжці – вони співали гімн.

Сьогодні минає рівно місяць із моменту, коли бійці спецпідрозділу “Беркут” атакували мирних протестувальників на Майдані Незалежності. Тоді на площі перебувало близько тисячі осіб. Переважно – студенти. Багато хто з них на момент атаки спецпризначенців спав, не підозрюючи, що вже за мить на них буде здійснено напад. У підсумку – десятки травмованих, затриманих і зниклих, обурення світової спільноти, скромні обіцянки від українського керівництва покарати винних. Минув місяць. І що?

Ми досі не знаємо ХТО ВІДДАВ НАКАЗ

Ми досі не знаємо ХТО БИВ МИРНИХ ДЕМОНСТРАНТІВ

Ми досі не знаємо ХТО ВІДПОВІДАТИМЕ ЗА ЦЕЙ ЗЛОЧИН ПЕРЕД СУДОМ

Дії працівників міліції, які вчинили масове побиття студентів 30 листопада, по-звірячому били людей 1 грудня, намагалися розігнати мирний Майдан 11 грудня, а зараз займаються переслідування активістів та фальсифікацією справ – ганьба для всієї міліції!

Міністр внутрішніх справ Захарченко має піти у відставку. Він повинен понести політичну, а можливо, і кримінальну відповідальність за дії підлеглих, ваших колег. Спецпідрозділ МВС «Беркут» має бути ліквідований.

Ми не забудемо 30.11!

Ми вважаємо, що бити мирних людей в європейській столиці – не нормально!

Ми не мовчатимемо, поки винні не будуть покарані!

Громада міста Чернігова

30 грудня 2013 року

Джерело