#Євромайдан’и знову відбулись у США, Канаді та Європі – VIDIA

Українська діаспора знову активно стала на підтримку Євромайдану, обурившись брутальним розгоном протесту у Києві. Акції відбулись щонайменше у 14 містах, повідомляє VIDIA.

Зокрема, українці вийшли на вулиці та на пікети дипустанов України у Барселоні, Парижі, Стокгольмі, Осло, Мурсії (Іспанія), Франкфурті-на-Майні, Торонто, Вашигнтоні, Нью-Йорку, Атланті, Чикаго, Філадельфії, Албані, Гартфорті (США).

Білий Дім, Вашингтон. Фото UNIS.

Білий Дім, Вашингтон. Фото UNIS.

У Нью-Йорку пікетували Постійне представництво України при ООН, звідки до мітингувальників вийшов Юрій Сергеєв, постійний представник України при ООН.

“Я обурений, разом з вами, замахом на конституційні права наших громадян – на право волевиявлення, на право вільного зібрання. Я разом з вами вимагалю розслідування не тільки того, що відбулося, але й чому відбулося. Чому на балансі національних інтересів і ялинки перемагає ялинка?”- У своїй промові сказав дипломат. “Я з вами,”- додав він на завершення, що зворушило людей.

Чикаго. Фото Максима Прокопіва

Чикаго. Фото Максима Прокопіва

Чиказькі українці вразили своїм єднанням – на акцію зібралось близько тисячі людей. Такої активності українців місто не знало з часу Помаранчевої революції. Були присутні представники усіх хвиль еміграції та багато молоді. Віче скликав Український конгресовий комітет Америки, відділ Іллінойс за актавної підтримки волонтерів.

Чикаго. Фото Максима Прокопіва

Чикаго. Фото Максима Прокопіва

Мітнгувальники висловили свою підтримку українцям в Україні, засудили брутальний напад на мітингувальників київського Євромайдану та закликали уряд США невідкладно запровадити економічні санкції та візові обмеження проти Януковича та його уряду.

Після виголошення промов під стінами Генерального консульства України в Чикаго мітингувальники пройшлись головними вулицями мегаполіса, скандуючи гасла. Варто відмітити, що американська поліція, на відміну від української, сприяла проведенню мітинга і супроводжувала колону під час ходи містом, перекриваючи для цього рух автотранспорту.

Чикаго. Фото Максима Прокопіва

Чикаго. Фото Максима Прокопів

Українці діаспори продовжуватимуть акції протесту. Цього тижня мітинги заплановані у різних містах світу.

Нагадаємо, що до силового розгону Євромайдану діаспора активно мітингувала у більш, ніж 20-ти країнах на підтримку євроінтеграції України.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair