Майї Москвич одягли спецбраслет контролю за пошкодження портретів Януковича

В Україні порушили кримінальну справу  проти активістки  Євромайдану у Луцьку Майї  Москвич «за хуліганські дії, пов’язані з наругою над портретами президента Віктора Януковича».

Як запобіжний захід на період слідства  протягом двох місяців українка змушена носити електронний засіб контролю – браслет, не відлучатися за межі Волинської області, не перебувати під час акцій на Євромайдані у Луцьку.  Таке рішення прийняв суд 16 грудня.

Епізод про хуліганство розслідується в рамках кримінального провадження стосовно подій 2 грудня, коли мітингувальники проводили пікет біля приміщення Волинської обласної ради.  Учасники акції  обурені діями силовиків щодо розгону Євромайдану і мовчанням влади винесли з держустанови три портрети президента і пронесли їх у перевернутому вигляді через центральну частину міста.

Майї Москвич та ще п’ятьом активістам Євромайдану за це інкримінують ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб). Максимальне покарання за цією статею – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

1 Comment

Comments are closed.