На #антимайдан зі Збаража везли примусово

Спротив примусовій поїздці на «антимайдан» до Києва оголосили депутати Збаразької міської ради. 29 листопада на дев’ятій сесії ради народні обранці проголосували за рішення, яким підтримали запит від свого колеги Петра Напованця до прокурора м. Збаража М. Матвійчука й засудили дії Збаразької райдержадміністрації щодо силового направлення педагогічних та працівників інших бюджетних сфер на антиєвропейський майдан до Києва.

«27 листопада 2013 року начальник відділу освіти Збаразької РДА Бернадин О. О. особисто в телефонному режимі вимагала від мене, директора станції юних техніків Напованця П. М., направити працівників на антиєвропейський майдан у м. Київ (так званий «тайожний»).

Я, думаючи, що мова йде про європейський майдан, погодився на 29.11-30.11.2013 р. направити людей у Київ. Бернадин О. О. особисто інструктувала щодо даної поїздки керівника гуртків станції юних техніків Мельника Р. М. та інших.

28.11.2013 р. я, дізнавшись, куди насправді планується відправлення людей, відмовився направляти їх на антимайдан. Взамін керівництво відділу освіти вимагало, щоби я сам їхав туди. Я відмовився.

Як депутат Збаразької міської ради, вимагаю припинити тиск щодо виконання мною невластивих функцій і засуджую втручання РДА в цю брудну авантюру.

Депутат Збаразької міської ради П. Напованець.

Підтримано дев’ятою сесією міської ради шостого скликання 29.11.2013 року».

Підготувала Віра ПЕРУН.

Вільне життя