Невідомі намагалися розгромити Євромайдан у Чернівцях. Активісти самі впоралися з нападниками

Сьогодні вранці, 27 грудня, приблизно о 6.30, двоє невідомих осіб намагалися розтрощити намети Чернівецького Євромайдану, розташовані на Центральній площі Чернівців біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Як повідомили кореспондентові БукІнфо телефоном активісти Чернівецького осередку ВО «Свободи», двоє людей у лижних масках вискочили з білого легкового автомобіля ФІАТ і почали ламати студентський намет, після якого кинулися до партійних наметів ВО «Батьківщина» та ВО «Свободи».

Однак з ще одного намету, який належить обласному штабу опору диктатурі, встигли вискочити чергові і, після рукопашної сутички, затримали нападників. Інформації про постраждалих під час бійки наразі немає.

Наразі, за даними нашого джерела, затриманих злочинців доставили до Шевченківського РВВС м.Чернівці, де їх допитують.

У прес-службі УМВС України в Чернівецькій області підтвердили, що такий факт мав місце, однак «що насправді там сталося, чи то якийсь п’яний напав, які у нападників були мотиви зараз виясняється». У телефонній розмові помічник начальника УМВС, полковник міліції Іван Зайцев, заявив, що він поки не в курсі справи, однак найближчим часом ЗМІ буде проінформовано про деталі інциденту на Чернівецькому Євромайдані.

До редакції БукІнфо надійшла офіційна реакція прес-служби УМВСУ в Чернівецькій області щодо спроби знищити Чернівецький Майдан.

Чернівецькі міліціонери затримали нетверезого буковинця за хуліганські дії

ВЕРСІЯ МІЛІЦІЇ. 26-річний молодик перекинув інформаційні намети на Центральній площі міста Чернівців. Інцидент трапився 27 грудня, близько 7 години ранку.

На Центральній площі обласного центру зупинилася автівка, звідти вийшли 2 молодики. Відомо, що обидва перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Як повідомили БукІнфо у СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, раптово один з них попрямував до інформаційних наметів, розташованих поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку і декілька з них перекинув.

Коли зловмисник помітив наряд міліціонерів, який здійснював охорону громадського порядку в центральній частині міста, намагався втекти. Однак марно. Правоохоронці наздогнали молодика та запросили його до Шевченківського райвідділу, де він перебуватиме до витверезіння та з’ясування усіх обставин події.

А нетверезий товариш зловмисника – водій автомобіля притягнений до адміністративної відповідальності співробітниками Державтоінспекції Буковини за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Джерело