Ніч перед штурмом, що не відбувся.

А до цього був сніг. Який засипав Майдан, але не зіпсував настрій. Хіба що зображення у відео:

На ніч залишилось 1-2 тис. протестувальників. І Руслана, яка, напевно, взагалі не сходила зі сцени. Також запам’яталась група священників і вірних, вочевидь, з греко-католицької церкви. Вони читали молитви, співали пісні і навіть розказували анекдоти.

Один із них на початку ночі заспокоїв присутніх, що все в руках Божих. І без Нього жодна волосина з голови не впаде. І дійсно, схоже, Бог цього разу був на стороні Майдану. Але не прилеглих вулиць…

Зараз з легкої руки, а вірніше язика, якогось дотепника з’явилось твердження, що Майдан перетворився на дискотеку або танцювальну площадку (“Майданс”).  Дуже хотілось би, щоби той дотепник перевірив свій гумор в умовах, коли на сусідніх вулицях ідуть бійки і на Майдан спускається “Беркут”. У повітрі відчувалась напруга, але чомусь ніхто нічого не боявся.

Раз від разу на Хрещатик або Майдан зверху з вулиць Інститутської та Лютеранської скочувались молоді люди. Але не втікали, а приходили на Майдан або в КМДА. Найближчі виходи з зони контролю протестувальників були заблоковані внутрішніми військами. Хлопці запевняли, що нікого бити не збираються, і не відмовлялись від чаю.

Напевно, вперше в житті я провів ніч у такій шляхетній компанії справжньої української еліти!

PS. Прошу вибачити за зображення. Камера не дуже пристосована для нічних зйомок.