Підлеглі мера Кременчука сьогодні вийшли на #Євромайдан, який ще тиждень тому самі ж забороняли.

Віце-мер Віталій Малецький тримав мегафон для усіх охочих виступити. Молода команда мера прийшла розповісти людям, як успішно провалили прийняття резолюції на підтримку опозиції, маючи абсолютну більшість у Автозаводській районній раді. 

Щодня в Кременчуці тривають мітинги біля пам’ятника Жертвам сталінських репресій. Сьогодні, 3 грудня, на мітинг майже повним складом з’явилася фракція “Батьківщини” на чолі з заступником міського голови Кременчука Віталієм Малецьким та керівником апарату міського голови Олександром Головачем.

Ще тиждень тому віце-мер Віталій Малецький забороняв місцевому Євроклубу провести мирну акцію протесту через рішення суду. Учора міська рада так і не скасувала судової заборони на мітинги, що була зініційована мером О.Бабаєвим.

А сьогодні молода команда мера прийшла розповісти людям, як успішно провалила резолюцію на підтримку #Євромайдану столиці, маючи значну чисельну перевагу над депутатами інших фракцій.

Для проведення сесії не вистачило кворуму, розповів газеті «Програма плюс» депутат Автозаводської райради Віктор Крук.
Він підготував у якості альтернативного проекту свій, однак ніяких рішень не приймалося.
«По-перше, засідання сесії у повному складі у повному складі проігнорувала депутатська фракція Партії регіонів райради. По-друге, на засідання не прибула частина депутатів від БЮТ. У підсумку нарахували 21 присутнього, а для кворуму потрібно 26», – зазначив співрозмовник.

Як відомо, опозиційні фракції у Автозаводській райраді міста Кременчука мають значну чисельну перевагу. “Батьківщина” разом із приєднаним до неї колишнім “Фронтом змін” нараховує 28 депутатів. Ще один “свободівець” та двоє комуністів, що зазвичай опозиційні до голови райради-регіонала.
Також опозиціонери могли розраховувати на дрібні партії – “Рідне місто” та “Сильна Україна”, що мають у своїх рядах прихильників євроінтеграції.

Суто регіоналів у райраді лише 14. Однак, саме вони, на думку бютівців, є винними у провалі сесії.

А загалом-то сьогоднішня сесія Автозаводської райради обіцяла бути цікавою. Так депутат райради від партії «Свобода» Олег Савченко обіцяв поставити на голосування серед всього й питання про довіру голові райради Володимиру Коваленку.
Гірше однак, що свободівець не враховував вагу і досвід свого суперника, проти якого прагнув виступити. Все таки, у голови райради понад 24 роки безперервного стажу керівника району й досвіду апаратної боротьби йому не позичати. Тим більше, коли у такого досвідченого апаратника є домовленість, що фракція БЮТ у тій же Автозаводській райраді дасть йому допрацювати до пенсії.

“Сьогодні, 3 грудня, мала відбутисяпозачергова ХХХIVсесія Автозаводської районної ради. Рішення про проведення сесії було прийнято головою райради Володимиром Коваленко вчора за ініціативи 11 депутатів, які звернулися до нього з відповідною колективною заявою. На порядку денному стояло одне єдине питання – «Про суспільно політичну ситуацію в Україні».

Проте сесія районної ради так і не відбулася. До сесійної зали з’явився тільки 21 депутат із 50-ти. Фракція Партії регіонів не з’явилася у повному складі. Чому вони не прийшли – голова Автозаводської ради Володимир Коваленко сказати не зміг, хоча сам входить у цю фракцію.

Ймовірно, що керівництво ради вирішило не ризикувати, адже шансів на прийняття резолюції, підготовленої міськвиконкомом майже не було. Її текст був фактично списаний з резолюції Кременчуцької міської ради, яка була прийнята вчора. Проект резолюції містив загальні фрази та призиви на кшталт: «Ми закликаємо усіх прогресивних українців зберігати мир», «сьогодні Україна знаходиться на порозі одного з найвідповідальніших моментів своєї історії», «Кременчук – потужне промислове місто» та інші заклики за «Мир у всьому миру. Ті депутати, що прийшли на сесію були налаштовані на прийняття більш жорсткої та конкретної резолюції. Тому сесію і було зірвано». – такий коментар того, що відбулося депутата Автозаводської райради Віктора Крука.

Нагадаємо: учора, 2 грудня, на мітинг виходив особисто Євген Холод, керівник фракції БЮТ у міськраді, давній бізнес-партнер нинішнього мера.

Юлія Билина,
Олександр Курилов

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA