ТЕРМІНОВО: адвоката не пускають до побитого учасника сьогоднішніх подій на Банковій

Потрібна присутність журналістів – бажано телевізійників!!!

За словами адвоката Антона Марчука, міліція не допускає його до клієнта, який був учасником подій, що розгорталися сьогодні на Банковій, а наразі перебуває в київській Міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги (вул. Братиславська, 3). За словами А.Марчука, його клієнт, який є активістом ВО «Свобода», «не чинив жодного опору та жодних активних дій», але при цьому «потрапив під роздачу Беркуту». Це відбувалося 1 грудня близько 16.30 під Адміністрацією Президента. Разом із цим хлопцем від дій правоохоронців постраждав і журналіст, який наразі перебуває з ушкодженнями в тій самій лікарні. Адвокат наразі не повідомляє імена жодного з постраждалих.

«Коли я приїхав до лікарні, то намагався потрапити до слідчого за металеві двері, там де відбувається, як я розумію, лікування мого клієнта, а також журналіста. Але слідчий мене не пускав, міліція мене не пускала. Ніхто з них не представляється, поводяться грубо. Мене виштовхували з дверей, коли я намагався пройти.»

За словами адвоката, серед очевидців цих подій – рідний брат, дівчина його клієнта та її мати, а також ще один активіст ВО «Свобода».

«За моєї заявою до 102 приїхало два ППСники зафіксувати факт правопорушення, але вони відмовилися складати будь-які акти. Потім приїхав капітан міліції, який склав певні документи.»

На цей момент Антон Марчук знову повернувся до лікарні та просить журналістів також приїхати на Братиславську, аби висвітлити цю ситуацію.

————–

Адвоката Антона Марчука досі не допускають до побитого свободівця. Разом із ним у Міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги перебуває один із народних депутатів ВО “Свобода”, але його поява не переконала правоохоронців у потребі надати доступ до потерпілого. Всього на мысцы вже перебуваэ 4 адвокати. Антон Марчук наголошує, що має укладений із родичами свободівця договір, а отже йдеться про кримінально карний злочин – недопуск адвоката до клієнта. Адвокати каже, що вони починають сумніватимся в тому, що побитий чоловік досі живий. Водночас, до нього вже запустили понятих.

Марія Томак

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair