Тринадцятий <> об’єднає довкола джазу Харків, Львів, Київ, Рівне, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Люблін, Санок, Глівіце, Перемишль та батьківщину Богдана-Ігоря Антонича село Новицю.

logo_jb_euТринадцятий <<Jazz Bez>> об’єднає довкола джазу Харків, Львів, Київ, Рівне, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Люблін, Санок, Глівіце, Перемишль та батьківщину Богдана-Ігоря Антонича село Новицю. Вперше до джазової федерації приєднаються Мостиська.

<<Jazz Bez>> є наймасштабнішим, найтривалішим та найдосвідченішим джазовим фестивалем України. Від 2001 року, коли фестиваль одночасно розпочався у Львові та Перемишлі, джазова федерація розрослася вже на десяток міст. За цей час відбулися сотні концертів, на фестивалі утворилися десятки міжнародних проектів, а кількість музикантів, що грали на <<Джаз Безі>> перевищила тисячу.

У Харкові Jazz Bez проходить в рамках кампанії проти ксенофобії в Україні “Мистецтво толерантності” за підтримки Шведської агенції з міжнародного розвитку “SIDA”.

Фестиваль також займається збором коштів для онкохворих дітей.

Для середовища фестивалю принциповим є відстоювання громадянських свобод. Тому в ситуації, що склалася в Україні фестиваль висловлює солідарність з Євромайданом.

The three waves trio_ukr Davydov-Phell Mark Eliyahu & Marinita ZumbaLand Krzysztof Kobylinski Trio Kekko Fornarelli Trio

Poster-JazzBez2013-12_12-1 Poster-JazzBez2013-11_12 Poster-JazzBez2013-14_12 Poster-JazzBez2013-13_12 Poster-JazzBez2013-10_12 Poster-JazzBez2013-12_12-2

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair